Ferieguide til din medieovervågning

Hvad sker der hvis du lader din medieovervågning passe sig selv i ferien? Og kan du gøre noget, som gør det lettere at tage på ferie – og komme hjem igen?

Lad os starte med at slå fast, at din medieovervågning godt kan passe sig selv i ferien. Og hvis du ikke læser din mail i ferien, så bemærker du slet ikke hvad der er sket, mens du daser på en sol-seng, hygger med familien eller pløjer dine ski ned at et bjerg.

Selvom du har ferie, kan det være at din samvittighed byder dig at sikre at din medieovervågning skal passes, og hvis du ikke selv skal gå og tjekke mails hver dag i ferien, kan du slappe lidt mere af ved at planlægge og forberede dit fravær.

Din automatiske feriesvar sikrer ikke imod, at mails du abonnerer på, lander i din indbakke, og nogen af dem skal nogle andre måske reagere på i dit fravær.

Optakten til ferien kan være en kærkommen lejlighed til at sikre, at alle der modtager morgenmails og alarmer fra jeres mediemonitorering stadig får resultater fra relevante overvågninger.

Før ferien

  • Sørg for at alle relevante personer har mulighed for at logge på jeres mediemonitoreringsløsning og test at deres adgang fungerer.
  • Gennemgå modtagere af morgenmails og alarmer, og sørg for at personer i jeres beredskab får alarmer og morgenrapporter for de rigtige søgninger.
  • Sæt en reminder op, så du kan huske hvad du skal gøre, når du kommer tilbage fra ferien. Vores hjerner har det med at “blive på ferien” et par dage ekstra.

Under ferien

  • Sørg for at centrale overvågningsopgaver er uddelegeret og forankret hos dem der sidder med ansvaret i dit fravær.
  • Opdatér kontaktinformation til de ansvarlige i dit fravær – det kan f.eks. både være på et intranet, men også i dit e-mail-feriesvar.
  • Hold ferie!

Efter ferien

  • Saml op på omtaler mens du har været væk. Ferieperioder kan sagtens betyde at ordene der anvendes om jeres interesser har ændret sig, hvilket kan vise sig som støj eller mangel på indhold i ferieperioden. Brug denne viden til at tilpasse dine søgninger.
  • Reetablér modtagere af alarmer og morgenrapporter, så alle personer får de relevante underretninger efter ferien.
  • Bed evt. om en de-briefing fra den ansvarlige fra ferieperioden og lyt efter forslag til mulige forbedringer af jeres opsætning.

Der er sikker mange andre gode forslag, som gælder specifikt hos dig, men tænk en tanke om forberedelse. Ferien kommer før end du aner.