2 spændende Google Maps Mashup nyheder

Weekenden bød på to interessante nyheder for folk som holder af Mashups med Google Maps:

1. Søren Johannessen kunne fortælle at Google Maps nu understøtter det såkaldte GeoRSS. Det betyder, at hvis man i set RSS feed tilføjer en lille stump information om den geografiske placering, som indlægget handler om, kan feedet nemt vises på et Google Map med marking af hvor de forskellige indlæg i feedet handler om. Det bør da kunne give ideer til nye mashups – især i disse TwitterVision-tider.
2. Morten Frederiksen har stykket nogle web-stumper sammen i bedste Mashup-stil, og havde egentlig brug for en tjeneste som kunne vise hans aftaler i Google Calender på et Google Map kort. Så han tog fat i den fine danske korttjeneste findvej og hældte lidt Firefox, 1 del Greasemonkey og 2 spiseske userscript sammen til en herlig Mashup og vupti: kalender-aftaler vist på et kort. Smart. Lige efter Web 2.0-kogebogen.