Sundhedsvæsenet tager fat på virksomheds-blogging på sundhedsdialog.dk

Sygehusene i Fredericia og Kolding er netop begyndt på “corporate blogging” på sitet sundhedsdialog.dk her i Påske-dagene. Ret overraskende tiltag synes jeg lige ved første øjekast, men faktisk er det jo tit ikke det faglige arbejde man som patient kan sætte en finger på, men snarere den (manglende) kommunikation, hvor man ofte som patient sidder tilbage og føler sig enten mis-informeret eller slet ikke informeret.

Personalet på sygehusene ser nu ud til, at de godt er klar over situationen, som indlednings-indlægget bl.a. fortæller:

“På kommunikationsområdet er der meget, vi endnu kan gøre bedre.”

“Du er velkommen til at deltage: Del din viden og dine synspunkter med os. Dialog giver bedre sygehuse. “

Det ser også ud til, at der er lagt op til en længerevarende dialog med ikke færre end 12 medarbejdere som stiller op til denne gruppe-blog – og det er alt fra fysioterapeuter over overlæger til administrerende direktør, med uddybende beskrivelser på “om skribenterne“.

Rigtigt spændende initiativ, som skal blive spændende at følge med i – bl.a. om borgerne i regionen tager imod tilbuddet og faktisk går i dialog med – ikke bare “sygehusene” – men de rigtige mennesker inde i dem.

Det er iøvrigt ikke så overraskende at initiativet til en sådan blog kommer fra netop Region Syddanmark, for allerede før Regionen trådte i kraft, havde de fleste regions-politikere oprettet egen blog på regionens hjemmeside. De er rigtigt langt fremme i blog-skoene i Region Syddanmark.

Mere om Region Syddanmark på Overskrift.dk.


One Comments

Comments are closed.