Ny Microsoft Silverlight-baseret søgemaskine, Tafiti

Microsoft har netop lanceret en ny søgemaskine – eller ihvertfald ny brugergrænseflade (GUI) til deres Live søgemaskine. Den nye hedder Tafiti (i Beta naturligvis) hvilket betyder “do research” på swahili ifølge FAQ’en.

Det er vist snarere en showcase af Microsoft nyere grænseflade-teknologi, Silverlight. Silverlight er vist en slags konkurrent til Adobes Flash-teknologi. Man skal derfor først lige downloade og installere en lille Silverlight plug-in til sin browser, hvis man ikke allerede har gjort det.

Tafiti-screenshot.png

Interfacet er da også noget anderledes og ny-tænkende, men om det er brugbart ud fra et usability og brugervenligheds-synspunkt er et godt spørgsmål. F.eks. kan man drag-n-droppe søgeresultater ud i en midlertidig panal / clipboard.

Man kan også få vist søgeresultaterne som et roterende træ – det ser vist mere smart ud end det er egentligt brugbart:

Tafiti-tree.png

En spændende ting er dog den klare opdeling i typer af søgeresultater: i højre side vises en tallerken(?) med 5 ikoner:

Tafiti-types.png

hvor man så kan vælge udelukkende at søge i

  • billeder
  • bøger
  • RSS-feeds
  • nyhedssite
  • samt nettet generelt

Denne opdeling forsøger Google sig også med, men det viser sig, at brugerne ikke opdager at denne mulighed eksiterer for specifikke (vertikale?) søgninger når det bare står som små tekster over søgeboksen:

Google-search-options.png

P1 radio-programmet Harddisken har i aften bl.a. et indslag om The Live Web kontra The Static Web og hvordan søgeresultater afhænger af hvilen type “indhold” man søger efter….

Tafiti set hos Gigaboot.

Overskrift.dk søgninger: Silverlight, Tafiti