Nye gamle Berlingske – nu også med blogs

Så gik den nye Berlingske i luften, og det endda med en del selvransagelse når det kommer til Internet web og blogs, samt hvordan man i den grad ikke fangede de nye tider, som Poul Høi skriver i “Min avis og min blog“:

Det Berlingske Hus havde engang en bestyrelsesformand, som mente, at internettet var et modefænomen, akkurat som benvarmere og macarena.

Som så mange andre så han ikke det paradigmeskift, der skete i slutningen af 1990erne, og som så mange andre erkendte han ikke den simple sandhed om aviser: At avisen i princippet er uafhængig af det medie, som avisen udgives på.

Når Berlingske Tidende i dag lancerer ti blogs og omkalfatrer sit websted, er det ikke udtryk for, at trykkerne i Avedøre godt kan begynde på omskolingen, og at de finske skove ikke skal frygte for de finske motorsave. Nej, det er udtryk for, at aviserne skal være de steder, hvor det skrevne ord er, som erfaringen fra USA viser.

Berlingske lægger ud med ti blogs, deriblandt Uffe Ellemann (Verden omkring Danmark), Lisbeth Knudsen (Chefradaktørens blog), Lykke Friis om EU …

Det er Connecta-drengene som har hjulpet med WordPress-platformen.