Endnu en niche blog-tjeneste: Kristenblog

logo-religion-150.pngI stil med en række andre danske dagblade har Kristeligt Dagblad også åbnet et blog-univers hvor avisens læsere – og alle andre – kan oprette gratis weblogs.

Som man kan forestille sig fra Kristelig Dagblad er bloggerne og indlægene da også koncentrerede om “nicherne”: tro, kristendom, religion, etik, eksistens, livsopfattelse osv. Ja, faktisk kan man som bruger vælge fra en række domænenavne når man opretter sin blog: enten kristenblog.dk, religionblog.dk eller troetikeksistens.dk.

Efter de størrere og mere brede omnibus danske blog-tjenester (TV2, UrbanBlog, Smartlog …) er der en klar tendens til at de nyere blog-tjenester (og social netværk, for den sags skyld) er mere niche-orienterede, hvor bloggerne finder sammen og dyrker deres mere niche-orienterede fælles interesser.

På Overskrift.dk har vi – naturligvis – indgået samarbejde med Kristeligt Dagblad, så weblogs fra “religions-nicherne” også er at finde på Overskrift.dk så snart blogs eller indlæg postes på en af blog-domænerne hos Kristeligt Dagblad. Et samarbejde vi efterhånden har indgået med en lang række danske weblog-tjenester.

Blog-systemet på Kristeligt Dagblad er i øvrigt baseret på Smartlog blog-platformen som Kristelig Dagblad har købt en licens til af Fyens Stifttidende. Smartlog er jo en af de ældste blog-systemer herhjemme, som Morten Blinksbjerg Nielsen startede for snart lang tid siden (tilbage i oktober 2003?)