Første virtuelle kandidat

Karen Mardahl henviser til to artikler hos hhv. Berlingske og DR, hvor Venstre-kandidaten Bent Soelberg går ren virtuel i sin valgkamp.

Problemet var han kun lige var blevet valgt som kandidat da valget blev udskrevet, så der var ikke tid til plakater osv.
Så nu er han gået fuldt ud i en online valgkamp via hjemmeside, blog, chats, YouTube videoer, Facebook og MySpace tilstedeværelser.

Det skal godt nok blive spændende at se om han kan trække nok vælgere udelukkende online på nettet?

overskrift.dk/politik kan man finde de andre bloggende danske politikere og partier.


7 Comments

 • Dan G.B

  29. oktober 2007

  Først vil jeg lige sige at i hele august måned har der været snak om et muligt valg til efteråret og som det plejer bliver det i November. Skal en politiker ikke være vågen og specielt når det gælder ham selv? Hvad kan sådan en rodebutik af en politiker udrette for os borgere?
  Drop kampen hvad angår udlæningepolitik og fri “rigtige” danskere for at blive blandet ind i udlæningeproblemerne så danskere med danske rødder gennem mindst 3 generationer kan hente en hvilken som helst kone eller mand fra et hvilken som helst land her til hvis de bliver gift.Gør noget for de lokale borgere så som flere lokale afstemninger som giver borgerne mere medindflydelse.
  Få trafikken til at flyde bedre med intilligente lyskryds og grønne bølger,specielt på hovedårevejene. Hvis vi kan arbejde på alle døgnets 24 timer kan vi vel også få lov til at handle ind 24 timer i døgnet i en Netto eller Brugsen.

 • Morten Høybye Frederiksen

  29. oktober 2007

  Jeg synes det er lidt tankevækkende at man skal høre om ham via en pressemeddelelse. Jeg er i hvert fald ikke faldet over ham før de nævnte omtaler.

 • Stefan Bøgh-Andersen

  29. oktober 2007

  Ja, jeg kendte heller ikke til ham via blogs eller nettet.
  Hans blog – som han iøvrigt ikke har skrevet i endnu – har heller ikke et RSS feed tilknyttet, så den er derfor ikke med i vores politiker-blog oversigt.

  Måske det bare er et dygtig PR-stunt for at få omtale?

 • Bent Soelberg

  30. oktober 2007
 • admin

  30. oktober 2007

  @Bent: Det er lidt teknisk, men det ser ikke ud til at din blog her tilknyttet et såkaldt RSS (Real Simple Syndication) feed.

  De fleste blog-platforme har indbygget RSS feeds, og det er netop disse feeds, Overskrift.dk anvender til at indlæse opdateret indhold fra de henved 75.000 danske weblogs vi pt ser på.

  Læs om RSS her:
  http://overskrift.dk/about/faq.php

  eller
  http://da.wikipedia.org/wiki/RSS

 • Søren Johannessen

  30. oktober 2007

  Lidt sjovt – der står i Berlingske Tidende artiklen I også nævner

  ” Den 45-årige fynbo og Venstre-mand, der forsker IT på Copenhagen Business School bruger sin faglige viden om internettet ”

  Og så kender han ikke til RSS 😉 – anden ting med valgtaktik

  “Derefter sender han folk mails med links til sin hjemmeside, hvor de kan læse og høre mere om, hvad den håbefulde kandidat vil med samfundet og omegn”

  øh det er da dårlig tone uopfordret at sende reklamemails – til folk der ikke beder om det.

  Måske jeg er blevet for gammel til nettet , men jeg bliver sgu da sur over uopfordret mails uanset hvilket parti det kommer fra.

 • Erik Willumsgaard

  3. november 2007

  Jeg vil også lige gøre opmærksom på min egen overvejende digitale valgkamp. Jeg har også valgt valgplakaterne fra, men har så min egen blog http://ny-alliance.blogspot.com/ og blogger tillige på Nyhedsavisen, http://avisen.dk/blogs/Erik_Willumsgaard/default.aspx samt på TV2’s blog.

  Men at det hele ikke kører helt gnidningsfrit turde fremgå af følgende indlæg om en mislykket sundhedspolitisk event og om den efterfølgende fyring af min spindoktor, Elvis Carlsen:

  http://avisen.dk/blogs/erik_willumsgaard/willumsgaard-min-valgkamp-ruiner—021107.aspx

  http://avisen.dk/blogs/erik_willumsgaard/qvortrup-alene-ogsaa-droppet-min-spindoktor-021107.aspx

Comments are closed.