Borgerdemokrati.dk

Nu er det jo meget godt at man kan følge med i politikernes holdninger og meninger via deres weblogs her i valgkampen, men det må jo alt andet lige være mere vigtigt for demokratiet hvad alle vi andre borgere mener og har af holdninger.

Borgerdemokrati.png

Dan Larsen har bl.a derfor for et par dage siden sat Borgerdemokrati.dk i søen, netop med det formål at se på borgerdemokratiske aktiviteter og borgerjournalistik. Som Dan skriver på sin egen BlogByBlog:

Meningen er at se den politiske proces ved folketingsvalget fra borgernes side, men så sandelig at fortsætte ud i de nye storkommuner og regioner. Demokratiet er ikke noget, som tages ud af mølposen, bare fordi regeringen udskriver valg for derefter igen at forsvinde.

Dan’s datter Solana hepper fra den anden side af atlanten.

Allerførste indlæg på Borgerdemokrati.dk er i øvrigt en “hyldest til Overskrift.dk“!! Tak for det Dan! Selvom vi på Overskrift.dk netop i valgkampen giver mikrofontid til politikerne, som jo allerede vælter sig i eksponering og presseomtale, er der jo heldigvis rig lejlighed til også at høre og komme i dialog med “almindelige borgere” – via blog-søgning i den danske blogosfære.

PS: Dan Larsen er bl.a. journalist på P1 radioprogrammet Harddisken, som i sidste uge overvejende handlede om New Media Days konferencen som foregik ude i tappehallerne i Hellerup.

Dan Larsen og bl.a Henrik Føhns blev set løbende fra konferencen for at kunne nå hjem og færdig-klippe radio programmet til senere torsdag aften. For deltagere på New Media Days (og for den sags skyld alle dem som blev nødt til at løbe hjem, da valget blev udskrevet onsdag – samt til alle andre) kan det varmt anbefales at høre udsendelsen som podcast, idet der er spændende indslag om: blog-søgemaskinen Technorati (webcast), søgmaskiners nye roller (webcast + webcast), sammensmeltning af gamle medier og blogs, brugerdrevet indhod, hvorfor blogs er en trussel mod de gamle medier, danske internet-succeser(?) (webcast), det grå og grønne guld . Guf for mediefolk. Mere hos Føhns på Luftskibet.

Overskrift.dk søgning: Borgerdemokrati, New Media Days, Harddisken