København går Web 2.0 med Kbh.dk

Københavns Kommune er nu parat til at gå Web 2.0 vejen med et større kbh.dk initiativ undervejs som åbner næste år, 2008.

Et byskabt socialt digitalt netværk for københavnerne

Det bliver reklamefrit, ikke-kommercielt og gratis at bruge

KommunikationsForum har interviewet projekt-teamet bag Kbh.dk, bl.a.:

Kbh.dk er en infrastruktur, hvor brugerne selv skaber og redigerer indholdet. Et lille produktionsteam bag kbh.dk skal udvikle sitet sammen med brugerne og skal i ekstreme tilfælde kunne gribe ind, eks. i tilfælde af brud på ophavsrettigheder. Men bestræbelsen er, at kbh.dk er københavnernes, ikke Københavns Kommunes. Det er derfor heller ikke tanken, at kbh.dk skal være et kommunalt borgerhøringsforum.

Det er altså i bedste Web 2.0 stil borgerne og brugerne selv som bidrager med blogs, videoer, fotos, invitere andre til grupper etc.

KbhDK.png

Der fokuseres altså på stor åbenhed – på den tekniske del med bl.a. Open source, openID og open social API, så man kan genbruge sine gene data i andre sammenhæng
Rasmus Luckow-Nielsen afslørede på sin blog poso igår at han også skal være en del af Kbh.dk projekt-teamet. Rasmus er jo bl.a. en af bagmændene bag byguiden MitKbh, så han har jo en masse erfaring at trække med over i Kbh.dk når det kommet til Google Maps, bruger-deltagelse, user-generated content, sociale netværk, åbne API’er etc.

Overskrift.dk søgning: kbh.dk, sociale netværk


6 Comments

Comments are closed.