DR går også Web 2.0 med Skum community

Som man kunne læse på ComputerWorld forleden, er Danmarks Radio ved bygge deres Skum-univers om under inspiration fra MySpace, Facebook og andre online sociale netværk. Skum er et dansk community rettet mod unge mellem 12 og 20 år, og som chefen for dr.dk Nicolai Porsbo siger:

“For os er det vigtigt, at unge danskere kan mødes online, hvor der ikke er nogen skumle bagtanker i form af reklame-eksponeringer og med fare for at blive forulempet. Det er public service i en nøddeskal”.

Mere interessant lyder det dog om mulighederne for at binde egne og eksterne brugerprofiler (fra altså f.eks. Facebook og MySpace) sammen i et nyt tiltag kaldet mitDR (som altså ikke er i luften endnu). Mon der snakkes om Open ID, RSS syndikering, Googles OpenSocial og lignende? Det lyder ihvertfald som om Web 2.0-tankegangen med at nedbryde “walled gardens” og gøre data, profiler, indhold tilgængelig på tværs af platforme.

Faktisk faldt jeg over en helt ny blog, Flyvergrillen, som vist er skrevet af en række DR-medarbejdere i ungdomsinternetredaktionen, som netop uddyber tankerne yderligere ift ComputerWorld artiklen, bl.a

Dvs. at vi både vil gøre eksternt indhold tilgængeligt på Skum, men i ligeså høj grad også gøre det let at (gen)bruge indhold fra Skum andre steder på nettet.

og

[..] efterhånden som flere og flere sites stiller deciderede services og API’er til rådighed, netop fordi man rundt omkring på nettet har fået øjnene op for at det er fedt at dele og håbløst gammeldags at ville holde på sit eget og lukke sig sammen om sig selv.

Ja, det lyder ihvertfald meget Web 2.0-agtigt.