Ballade i Blog-land

I morgen begynder 2-dages konferencen Le Web 3 i Paris – en konference om Web 2.0 ting med folk som Kevin Rose (Digg), Tariq Krim (Netvibes), Joi Ito, Evan Williams (Twitter, Obvious, Odeo, Blogspot / Pyra Labs ….), den kendte designer Philippe Starck (“What is social about design”), Dave Winer, Doc Searls, Jason Calacanis (WeblogsInc, Mahalo) samt danskerne Morten Lund (om investering) og Janus Friis (om Joost).

Der er ikke en helt lille konference idet der nu er mere end 1700 tilmeldte deltagere. På deltagerlisten er der vist kun dusin danskere, men det kan jo være nogle af dem blogger nede fra Le Web konferencen.

På deltagerlisten, er der også en del folk fra noget der hedder blognation. Blognation er et firma med tone-angivende blog-redaktører fra mange forskellige lande, som blogger om web 2.0, start-ups, social software, teknologi osv. Et emne som jo er meget oppe i tiden og som der derfor er mange læsere til.

MEN MEN, der er ulmende ballade i blognation.

Det viser sig at bagmanden bag blognation, Sam Sethi, længe har lovet at betale blogredaktørerne, men at det ind til videre kun er blevet ved løfterne. Sjovt nok hørte jeg de samme rygter allerede i tilbage i sommer, hvor folk kom med advarsler mod at blive en del af hans blognation. Han har åbenbart et dårligt ry med at stikke folk usandheder og løgne, især når det kommer til udbetaling af løn: “pengene er snart på vej, jeg er lige på vej ned i banken, du får dem i morgen” osv.

Nu har en af de amerikanske blogredaktører, Oliver Starr, så trukket sig fra projektet – og i den grad smækket med døren i et langt blog-indlæg, hvor han lufter en lang række gange hvor Sam Sethi har løjet over for ham. Starrs oprindelige blog-posts på blognation blev hurtigt taget ned, men gengivet andre steder, bl.a. hos Paul O’Flaherty, som jo er kendt i den danske blogosfære (bl.a. som ham der fik KRAK-sagen til at rulle samt for hans Bloomer-initiativ).

Sagen er også kraftigt diskuteret på TechCrunch med nu mere end 150 kommentarer. Det sjove er at Sam Sethi blev fyret fra den engelske afdeling af TechCrunch af grundlæggeren Michael Arrington sidste år på denne tid i forbindelse med sidste års Le Web. Hvorfor? Jo, fordi Sethi ikke ville slette en kommentar på TechCrunch UK, hvor franske Loic Le meur kaldte Sehti “an asshole”. Og hvem er så Loic Le Meur? Han er da med-arrangør af Le Web konferencen.. Og sådan er ringet sluttet i det internationale blog-land. Hold da op som der bliver kastet med mudder!!!

Man må da håbe at der bliver blogget nede fra dette års Le Web – det er ihvertfald ikke kedeligt!!!


One Comments

Comments are closed.