blogosfære blog 2007

Den danske blogosfære ultimo 2007

Så er der tid igen til status over den danske blogosfære – denne gang for året 2007.

Sidste år, 2006, blev året hvor weblogs gik hen og blev mainstream i Danmark bl.a på baggrund af at de etablerede medier begyndte at stille blog-platforme tilrådighed (UrbanBlog, TV2 blog, Nyhedsavisen etc.). Derudover var der også masser af danskere som fandt fortsatte med at anvende de store udenlandske blogplatforme som Googles Blogspot og WordPress.
I sidste års status (2006) nævnte vi da også at den danske blogosfære havde “eksploderet” i størrelse og fortaget mere end en ti-dobling fra ca 2500 blogs til ca 30000 blogs.

I 2007 er tendensen fortsat. Tilgangen af nye weblogs i Danmark har været rimelig stabil og stadig voksende: hvor der i begynelsen af året opstod små 1.000 nye blogs om ugen er tallet steget til mere end 1.000 nye weblogs her i slutningen af året (med naturlige udsving ved sommerferie-tid og juleferie, hvor aktiviteten har været noget mindre).

I år er blogosfæren så næsten 3-doblet fra ca. 30.000 blog til næsten 85.000 blogs:

blogs-2007-400.png

Som tidligere nævnt skal man dog altid huske på inaktive blogs, altså blogs som af den ene eller anden grund ikke skrives på mere. Jeg vil mene at nok ca. halvdelen af alle de eksisterende blogs er inaktive.

En af de store begivenheder indenfor dansk blogging var naturligvis valgkampen omkring folketingsvalget i efteråret, hvor politikere (og andre) kastede sig ud i nettet med anvendelse af sociale medier, fora, Facebook, YouTube og altså også blogs. Vi fik da også lavet nogle analyser (bl.a. i samarbejde med Lisbeth Klastrup) at blog-brugen under valgkampen.
Det viste sig dog at mange af politikerne mente at være i dialog via weblogs med borgerne kun skulle ske i selve (den korte) valgkampsperiode, og ikke specielt meget imellem valgkampene, hvor det jo er mere oplagt at få etableret en dialog.

Antallet af blog-indlæg har været stigende gennem året, med et naturligt peak omkring valgkampen i oktober og november, som det ses af antallet af blogindlæg pr. dag:

blog-posts-2007-400.png

Vi har ikke tidligere målt på tagging-aktiviteten, men det sker nu: 40,65% af alle blogindlæg har påklistret minimum en tag. Vores egen forventning var et meget lavere tal herfor, så det kan være vi dykker ned i tagging-aktiviteten og får sat en tidsdimension på, for at se om danske bloggere blivere bedre eller dårligere til at tagge sine indlæg.

Tidligere statistik fra Overskrift.dk om status for den danske blogosfære:


6 Comments

Comments are closed.