DataPortability – Web 2.0 ** 2

Now we’re talking: DataPortability.org

Og de er her alle sammen – fra go’e gamle RSS over velkendte OPML, XFN, hcard til de nyere APML, yadis, openid …
DataPortability.PNGDer er endnu allerede lavet et (og flere) logo for DataPortability.
Sjovt nok er der en artikel i seneste udgave af Wired, “Should Web Giants Let Startups Use the Information They Have About You?“, om hvorledes nye tjenester “screen-scraper” data fra andre tjenester.

Det er åbenbart denne form for screen-scraping eller scripting, som fik Robert Scoble sparket ud af Facebook i dag da han gerne ville eksportere sine egne sociale-medie-data. Han blev altså nød til at anvende scraping, da Facebook ikke stiller åbne API’er til rådighed for eksport af egne data.
Mere hos Dave Winer og … ja, Scoble. Scoble anvendte åbenbart et ikke-endnu-releaset produkt fra Plaxo, som simpelthen scraper Facebook for sine venners navne, emails og fødselsdage! Ser vist ud til der virkeligt er et behov for data-portability.

Nå, nu ser det faktisk ud til at Plaxo lige pludseligt har launchet deres “Pulse” produkt – det skulle jo nok have været hemmeligt lidt endnu, men med Scoble/Facebook-affæren er der jo ikke meget at skjule: “Pulse now brings you “people feeds” from all over the web“. Ideen er jo god nok: at kunne følge med i sine venners aktiviteter (blogs, billeddeling, playlists etc) uanset hvilket Web 2.0 tjeneste det foregår på – det må være det næste skridt videre fra simple RSS feeds – og vel også hvad DataPortability.org går ud på.

pulse_feeds-400.png

TechCrunch mener at det var noget fjollet af Plaxo at lade deres robotter løs på Facebook, uden først at advicere Facebook, og som Plaxo skrev til Michael Arrington for at lade ham være forsøgskanin på Pulse:

“We don’t know whether Facebook will try to shut us down (despite their increasing verbal support for the concepts of open-ness), so we want to let a few key folks have access to the functionality before we make it available to everyone.”

Arrington bed dog ikke på krogen – det gjorde Scoble, as usual.

Og så blev der da rigtigt sat gang i social-media-land her i 2008 – det bliver vist ikke et kedeligt år!

Bla. set hos kollaborativ.


3 Comments

 • Lars K Jensen

  4. januar 2008

  Jeg har fået en “invitation” til at connecte med den gode herr Scoble på Pulse, formentlig fordi jeg står i hans e-mail kartotek, efter vi mailkorresponderede i forbindelse med en opgave, jeg lavede…

  Så det lader da til, at han har fået scrapet igennem 😉

  // Lars

 • Anetq

  4. januar 2008

  På den ene side meget praktisk (kan være man kan finde sine egne profiler på steder, hvor man ikke selv kunne huske man havde en profil?!), men som altid herude; big brother lurer ikke længere i mørket, vi har selv installeret ham?

 • Pingback:Overskrifts underskrift » DataPortability - nu med video

Comments are closed.