Blogsynergi i luften..

Det er tidligere prøvet i udlandet, og nu ser det ud til at vores forsøg på at gøre det samme i Danmark endelig bærer frugt. Vi kalder det (lidt kækt) for BlogSynergi.

BlogSynergi hos Information.dk

Informations læsere kan fra i dag følge danske blogindlæg, der linker til artikler på Information.dk. Konceptet er simpelt: Når et dansk blogindlæg indekseres på Overskrift.dk, checker vi også om linker til information.dk. Er det tilfældet tilføjer vi den til Information.dk’s feed, som er at finde på forsiden af deres website under “Senest Bloggede” i højre kolonne.
Artikel-links fra InformationNår du desuden læser en artikel på Information.dk, får du en liste af links til alle blogindlæg der linker til netop den aktuelle artikel.

Hvorfor synes vi det er fedt? Fordi dagbladene linker ud af egne universer. Fordi bloggerne får lidt link-love fra aviserne. Fordi vi tror at bloggerne får mere lyst til at involvere sig og får mere lyst til at linke til de etablerede medier og fordi de får lyst til at linke tilbage igen og igen. Bloggerne får læsere fra medierne og medierne får læsere fra bloggerne. Dette her kunne godt gå hen og blive rigtig spændende – kryds fingre for os!

Så når du fremover blogger om noget der står i avisen, kan du jo linke til artiklen – måske får du læsere tilbage fra selvsamme avis. Hvis du oven i købet pinger Overskrift.dk er vejen fra din blog til en plads på store websites kortere.
ps.
Og nej – det er ikke helt tilfældigt at vi omtaler aviser og etablerede i flertal i BlogSynergi-konteksten, men forhåbenligt kan vi fortælle meget mere om det ved en senere lejlighed.


19 Comments

Comments are closed.