Børn i byen – ny bruger-drevet byguide

Via Pinds blog kan jeg se at en ny byguide for børn i København netop er gået i luften i dag: Børn i byen.

bornibyen.png

Det ser faktisk rigtigt spændende ud som en brugerdrevet byguide, hvor man altså ud over at læse anmeldelser om steder der er interessante for børn også selv kan deltage og dele ud af sin viden i bedste Web 2.0 stil. Man kan selv bidrage med beskrivelser af legepladser, spisesteder, spor, forlystelser etc. fordelt på de forskellige bydele og der er – som standarden efterhånden forskriver – visning af steder med Google Maps, kørevejledning, rejseplan osv. Fotodeling af stederne, kommentarer karaktergivning vha stjerne og altså mulighed for selv at deltage i vidensdelingen ved at alle felter er rediger-bare når man er logget ind – the works!

Jeg har selv børn, så Børn i byen bliver helt klart et sted jeg skal checke ud når en by-aktivitet planlægges – og forhåbentlig kommer jeg selv til at bidrage med anmeldelser, nye steder osv. som af del af (den nye) dele-kultur vi oplever på nettet i disse år, Web 2.0 i mangel af bedre ord.

Der er ellers mange om buddet efterhånden når det kommer til byguides for København. Den første bruger-drevne var vel MitKbh (omtalt her), siden relancering af AOK i bruger-delen Kbh360, (Poliken har jo også byguide i iByen, som dog ikke er bruger-drevet), og til maj slår Københavns Kommune så de virtuelle døre op for den bruger-drevne satsning Kbh.dk (omtalt her). Men Børn i byen fokuserer udelukkende om børn.

Prøv det! – ligesom wiki’er og andet indhold bliver det jo bare bedre af at flere bidrager med input.