Falsk blog som lokkemad

Det er ikke kun Ekstra Bladet der går undercover for tiden og udgiver sig for noget andet på Arto.

Bloggen hos Torben Ramlau er øjensynligt skrevet for at ære en ung mand som døde i en motorcykel-ulykke. Men hele sitet er et fup-stykke i forbindelse med TV2 udsendelserne Operation X, kan man læse om på Morten Spiegelhauers blog.

Operation X går undercover i clairvoyant-“branchen” for at se om der findes clairvoyante, der søger oplysninger om deres kunder på nettet. Derfor oprettede Operation X i forvejen en række falske hjemmesider, blogs på MySpace etc. for at lægge falsk info ud om de “døde”.

Som Spiegelhauer siger:

Men i løbet af vores mange besøg hos clairvoyante, fandt vi ud af, at de fleste helt klart ikke bruger nettet til at søge oplysninger inden en seance. Den konklusion kunne vi drage ud fra, at deres meldinger var alt andet end klare. Og som vi har set, så KAN man komme med ret præcise meldinger, hvis man søger på nettet.

Undersøgelserne om “ånderne” fortsætter åbenbart med en ny udsendelse som vises på mandag.

Overskrift.dk: Operation Xclairvoyant