Danske OL-deltagere blogger fra Beijing

Der kommer til at være godt gang i de danske elektroniske mediers dækning af de Olympiske Lege i Beijing 2008.

De forskellige online aviser og har oprettet særlige olympiade sektioner. DR og TV2 sender naturligvis mange timer TV derfra og man kan holde sig ajour med deres sendeplaner: DR og TV2. På Web-TV fronten disker Sonofon og Cybercity også op med 3 forskellig gratis Web-TV kanaler, så man kan følge Legene fra laptoppen.

Som omtalt har DIF ligefrem oprettet en Facebook gruppe for de danske deltagere og på OL.dk kan man også følge de danske sportsudøvere.

Det ser også ud til at den direkte kommunikation vha. blogging ved dette OL slår rigtigt igennem. Mange af idrætsfolkene skriver nemlig egne personlige blogs, så der kan man komme i direkte dialog med sportsfolkene ufiltreret udenom journalister.

En række sportsfolkene blogger på medieplatforme som Politiken og TV2, f.eks:

Der er også dem der blogger på eget domæne, f.eks.  Jonas Kældsø (windsurfing) og op til flere blogs fra tennis-lynet og medalje-håbet Caroline Wozniacki, som omtalt tidligere. Der er sikkert flere danske bloggende OL-deltagere “out there”.

Journalister, medier og bloggere får det jo nok også svært under legene med de restriktioner kineserne forsøger at indføre, bl.a. med censur og lukning af adgang til diverse hjemmesider (bl.a. BBC var vist nok på et tidspunkt banlyst). Der er ligefrem udarbejdet et officielt blogging guideline, som dog er så restriktivt at f.eks. danske Sporten.dk ikke vil finde sig i det:

“Folk skal da have lov til at skrive i deres blogs, hvad de vil skrive. Så simpelt er det. Ellers ville det da blive fattigt at læse. En blog er lige præcis kendetegnet ved, at man kommer med sine personlige betragtninger og holdninger …”

Når det kommer til journalistik vil jeg også henvise til bloggen OLjournalistik.dk som jo sjovt nok omhandler OL set fra et medie-perspektiv. Fagmediet Journalisten flyder også over om OL relaterede indlæg for tiden.

Jeg vil i den grad også henlede opmærksomheden på en blog jeg selv har fulgt længe: Kinablog, der skrives af Berlingske Tidendes korrespondent i Kina, Kim Rathcke Jensen. Kim har boet i Kina i flere år og kender derfor forholdene indefra og blogger ofte om forhold “bagom scenen”. Jeg anbefaler kraftigt denne blog, og det virker da også som om han har sat blog-frekvensen op her op til Legene.

Overskrift.dk: Beijing, Olympiske Lege