Medierne i selvsving over Nyhedsavisen

“Kvinde er kvinde værst” kunne man sige om mediernes dækning af Nyhedsavisens lukning. Medierne producerer i den grad historier om Nyhedsavisen, Morten Lund og de andre Morten’er i en lind strøm. Det sjove er jo at medierne her rapportere fra deres egen verden og går fuldstændig i medie-selvsving, og har desuden svært ved at være objektive, da de andre medier (aviser)  jo bare har håbet på at Nyhedsavisen ville forsvinde fra den blødende aviskrig.

Som man kan se på  nedenstående graf har der jo over sommeren været en del skriverier og bloggerier om Nyhedsavisen, men i går gik de helt amok med over 200 online artikler og blog-indlæg:

nyhedsavisen-graf-200.png

Overskrift.dk: Nyhedsavisen


3 Comments

 • Frank Hellerup Madsen

  3. september 2008

  Når der sker større ting på medieområdet, bliver de altid dækket til overflod, fordi det handler om journalisternes egen lille andedam.

  Når det så samtidig er “den grimme ælling”, der må smide håndklædet i ringen og lukke butikken, bliver det ekstra interessant i journalistøjne.

  Det er godt nok også sjældent, at man ser artikler og udtalelser med den grad af skadefryd, som det kan observeres i skriverierne om Nyhedsavisen. Man kan godt se, at aviserne er pressede for tiden.

 • Ernst Poulsen

  12. september 2008

  “Historien” om Nyhedsavisen er en nyhed, der på en lang række punkter har opfyldt kriterierne for en interessant nyhed.

  Der er først om fremmest tale om et produkt, som helt op til 600.000 mennesker har brugt jævnligt. Der er også tale om en ny spiller, som grundlæggende forandrer et eksisterende marked, og som truede forretningsmodellen for de store landsdækkende aviser, der leverer nyhedsdækningen for rigtigt mange mennesker.

  Der er helt konkret også tale om en historie, der har betydet ansættelse og fyring af rigtigt mange mennesker på de forskellige gratisaviser. (800 personer mistede angiveligt jobbet alene hos Nyhedsavisen, da den måtte lukke).

  Dertil er der tale om en markedskamp med nogle kendte personligheder i spidsen, hvilket selvfølgelig gør historien endnu mere fascinerende. Samlet set mener jeg historien har været både væsentlig og fascinerende.

  Men, man kan selvfølgelig godt spekulere i, om dækningen har opfyldt de sædvanlige parametre om at være uvildig og om de enkelte medier har givet et troværdigt billede undervejs.

 • Stefan Bøgh-Andersen

  15. september 2008

  Hej Ernst,

  Selvfølgelig er Nyhedsavisen en spændende historie, som jo heller ikke bliver mindre spændende efterfølgende med “hemmelige” opkøbs-dokumenter, lønaftaler, mulig personlig konkurs.
  Jeg følger jo netop også selv med i historierne fordi medie/internet interesserer mig.

  På den anden side har der ikke været nær så meget omtale af f.eks. Steen Gude og Stones Invest konkursen, som vel er i samme økonomiske størrelsesorden som Nyhedsavisens lukningen (hvis ikke større).

  Så selvfølgelig er mediernes interesse for sin egen medieverden jo altid stor. Minder mig lidt om når en TV journalist sidder og interviewer en anden TV-jounalist i TV nyhederne, eller en forfatter der skriver en bog om en forfatter der har skriveblokkering, eller sangeren som synger en sang om det at skrive en sang ….

  Man er selvfølgelig interesseret i sit eget fagområde ….

Comments are closed.