Twitter i Danmark

Microblogging platformen Twitter er i den grad i vælten for tiden og er vist en af de teknologier som er taget hurtigst i brug ift. mængden af brugere på kortest tid.

Hvis du ikke kender til Twitter, er her tre gode introduktions-artikler på dansk:

Jeg har selv anvendt forskellige mikroblogging netværk som Jaiku og Twitter i nogle år, men det er først her inden for de sidste måneder det rigtig har taget fart. Sikkert i takt med at netværks-effekten er taget til.

I Danmark begyndte vi i slutningen af sidste år på Overskrift.dk at følge danskere på Twitter, så man på Overskrift.dk ikke kun kan søge og lave alerts på danske blogs og andre nyhedskilder, men nu også på Twitter-indhold. Og der er gået rigtigt hurtigt og via “organisk” tilmeldinger af danske Twitter feeds, følges der nu med i og overvåges mere end 600 danske Twitter feeds. Men hvor mange danskere anvender så Twitter? Godt spørgsmål, via en lokationsbestemt Twitter-tjeneste (som ikke findes mere) var et gæt for et par måneder siden på omkring 3.000 danske twittere, men mon ikke det også er steget gevaldigt siden.

Den danske Twitter-tjeneste, Tweetr, som gik i luften umiddelbart inden Twestival d. 12 februar, forsøger udelukkende at følge danske Twittere og er således pt. oppe på at følge ca. 1.600 danske twittere, så også her er der langt til “alle danskere” på Twitter. Der var vist nogle issues på Tweetr med at man skulle angive sit Twitter password på Tweetr, som jo ikke er så smart, men det er vel blevet løst? Følg selv med på Tweetr bloggen.

Twitter har også nået mainstream, ihvertfald i USA, hvor bl.a. kongresmedlemmer også er på Twitter – og som i den grad bliver hængt til tørre i dette humoristiske indslag af Jon Stewart i The Daily Show fra sidste mandag:

Og i onsdags var Lisbeth Klastrup i DR2 nyhederne for at forklare om Twitter fænomenet, så “mainstream” i Danmark er også begyndt at blive interesseret i Twitter og mikroblogging. Se TV-indslaget her, ca. 17-18 minutter inde i udsendelsen.

Som en krølle på halen kan det da lige nævnes at Mark Zuckerberg, grundlæggeren af Facebook (som en overgang var i tale til at opkøbe Twitter) også har fået en Twitter-profil, finkd, og får for tiden ca. 300 nye “venner” / followers … i timen!

Overskrift.dk: Twitter, Mikroblogging. Tags: Twitter


2 Comments

 • Jens Ulrik Lange

  6. juni 2009

  Det så faktisk en tid ud som om Twitter og Jaiku kæmpede som havde de været VHS og Betamax, men det ser ud til at Twitter indtil videre er løbet med guldet.

  Jaiku blev jo købt af Google, som til gengæld siden har stoppet deres interne videreudvikling af tjenesten – men den er til gengæld omskrevet til Python/Google App Engine og Open Source’t her

 • Søren Breiting

  8. juli 2009

  Som ny Twitterbruger er mit indtryk også, at Twitter tager fart, og at vi har meget at bruge Twitter til, men vel at mærke på ganske forskellige måder.

  Jeg ser Twitter som enten en meget åben kanal ud til ‘folket’, eller til en forholdsvis lukket kanal til mere snævert likeminded, som man på den måde kan holde kontakt til, men da også finde nye personer med tilsvarende interesser.

  Som det ser ud nu, sker der en voldsom indtagelse af Twitter fra marketing folk i den engelsksprogede del af Twitter. Det kan meget hurtigt blive et problem.

  Selv har jeg besluttet mig for at have både en dansk Twitter konto http://www.Twitter.com/SoerenBreiting og en engelsksproget http://www.twitter.com/SorenBreiting men det er altsammen kun i sin vorden.

  For de fleste vil det i første omgang være et problem at få folk til at følge en, hvis man ikke har ‘en menighed’ i forvejen. Man må lære, at man er nødt til at følge andre, før de så i mange tilfælde også vil følge en selv. Og det tager jo alt sammen en del tid.

  Man skal iøvrigt lige være opmærksom på, at man kan skrive sine forbogstaver med stort eller lille, men navnet skal under alle omstændigheder være sammenhængende. Det var jeg ikke klar over, da jeg oprettede mig. Og det har for mig ikke været muligt at lave det om, mærkeligt nok.

  Men jeg tror da på, at Twitter virkeligt tager voldsom fart i Danmark over de næste måneder.

Comments are closed.