Overskrift.dk i blog-samarbejde med Infomedia

Her på Overskrift.dk har vi siden begyndelsen af 2004 fulgt og indsamlet danske RSS feeds for at gøre blogs og andet dansk RSS-baseret indhold søgbart, så man kan følge “samtalerne” i blogs, sociale medier og andre netmedier, næsten up-to-date som de foretages.

Blogs har i Danmark vokset fra et næsten ukendt begreb i 2004 til en mainstream kommunikaitonsform på nettet i dag.  Set er derfor kun helt naturligt at vi indgår et samarbejde med Infomedia, som er jo i forvejen laver “media intelligence” i Danmark og overvåger en lang række off- og online medier, men altså ikke blogs endnu. Det er så her samarbejdet kommer ind i billedet.

Vi glæder os til samarbejdet, som vi mener bl.a. vil udbrede kendskabet til værdien i dialog netmedier som blogs og andre sociale netværk, samt gerne skulle give mere trafik til danske blogs.

(Pressemeddelse i PDF udgave)

—-

Pressemeddelelse

København den 19. marts 2009

Infomedia A/S og Overskrift.dk indgår samarbejde om blogs/overvågning af blogosfæren

Et nyt samarbejde med Danmarks største blogregister, Overskrift.dk, sikrer at Infomedia nu også dækker hele den danske blogosfære i sin overvågning af danske medier for sine kunder i dansk erhvervsliv.

Blogosfæren i Danmark består af mere end 130.000 blogs, hvoraf ca. halvdelen publicerer nye blogindlæg jævnligt. Det er et stort hastigt voksende medieunivers, som Overskrift.dk har indekseret og gjort søgbart siden 2004.

Infomedia overvåger danske nyhedsmedier for en lang række virksomheder og dækker mere end 400 printmedier og 2000 webmedier i elektronisk form. Og nu lægges de mange tusinde blogs til Infomedias mediedækning, hvilket ses som en stor styrke i virksomheden.

”Blogs er en særdeles spændende mediegruppe, som får større og større betydning i det danske mediebillede og dermed i meningsdannelse, politik og erhvervsliv – tænk blot Dorte Tofts blog om IT Factory” udtaler partnerchef Anders Chr. Larsen fra Infomedia.

”Overskrift.dk har placeret sig centralt i den danske blogosfære helt fra starten, og det står klart, at de kan levere den bedste dækning af danske blogs blandt de mulige aktører på markedet. Dækningen er naturligvis det vigtigste for Infomedia, der skal tilbyde den bedste dækning og overvågning af de danske medier, og med Overskrift.dk har vi tillige fået en partner, der placerer sig centralt i blogosfæren og kan bidrage med analyser og stor ekspertise med denne ustrukturerede og vildtvoksende mediegruppe” fortsætter han.

”Infomedia A/S er den helt rigtige samarbejdspartner for os”, udtaler direktør Stefan Bøgh-Andersen fra Overskrift.dk. ”Vores styrke er vores navn i den danske blogosfære og den brede dækning af de danske blogs, vi har opbygget, og med samarbejdet med Infomedia A/S bliver blogs og brugergeneret indhold nu endnu mere udbredt i Danmark”.

Samarbejdet indebærer levering af blogadresser og blogindlæg i form af RSS-feeds til Infomedias database. Herfra videresendes de relevante blogindlæg til de interesserede blandt Infomedias kunder. I infomedia vises dog kun et lille uddrag af RSS-feedet fra de enkelte blogindlæg, og der linkes loyalt til den pågældende blog, hvor indlægget kan læses i sin fulde længde. På denne måde sikres danske blogs tillige endnu mere trafik og læsere af deres blogindlæg.

For yderligere information:

Anders Chr. Larsen, Partnerchef, Infomedia
Tel: +45 33 47 14 24

Stefan Bøgh-Andersen, Direktør, Overskrift Aps
Tel: +45 22 15 82 28