Hvad deler vi på Facebook og Twitter

Forleden holdt Filip Wallberg og jeg et oplæg i DONA-regi under titlen “Sådan deler vi på Facebook og Twitter – 1 million blogindlæg og 430.000 nyheder“.

Udgangspunktet var at undersøge hvilke danske online nyheds-artikler og blog-indlæg vi allesammen deler med hinanden på Facebook og Twitter, og om der kan siges noget generelt om karakteren af disse artikler og indlæg.

Vha. API’er er det muligt at fremfinde antal Likes, Shares og Comments hos Facebook og omtaler hos Twitter. Filip har via RSS feeds indsamlet de ca 430.000 danske online nyhedsartikler fra de store danske nyhedssites (EB, Politiken, Berlingske,TV2, etc.) i perioden april 2011 til februar 2012. Tilsvarende har jeg set på de danske blog-indlæg vi indsamler via Overskrift.dk i perioden juli til november 2011.

Det var et godt fremmøde til arrangementet og stor spørgelyst og selvom det naturligvis kan være svært at få det hele med uden de medfølgende ord, er her de to oplæg:

Se også Filips I Like og Berta projekter.

Kommentarer og spørgsmål er naturligvis velkomne.

 


One Comments

Comments are closed.