Håndtasker, lakridspiber og MTV sætter gang i Twitter

Antallet af danske twittere er steget markant. Vi nærmer os 200.000 danske Twitterbrugere, ifølge tal fra overskrift.dk.

(Dette indlæg har været publiceret hos Dansk Kommunikationsforening ,  og gengives også her på bloggen).

Forrige torsdags flød den danske Twitter-strøm over med håndtasker. Anledningen var kulturminister Marianne Jelveds 70 års fødselsdag. De Radikale opfordrede folk til at lykønske politikeren med et billede af deres håndtaske. Det var over 100 tweets med #Jelved70.

Et andet emne, der for nylig fyldte godt op i de danske tweets, var lakridspiber og et muligt EU-forbud mod disse. På et døgn var der knap 400 tweets alene om lakridspiber. Historien, som var startet på altinget.dk og herefter citeret i andre medier, viste sig dog ikke at holde vand.

lakridspibe Lakridsbruser af Magnus Kragelund

I februar i år kunne vi på overskrift.dk spore 125.000 danske Twittere. Der er altså sket en stor stigning siden, så Twitter vokser næsten 100% i Danmark i år, ligesom i de seneste år. Af de knap 200.000 danske Twitter-konti er det dog kun cirka halvdelen, som er aktive.

I august i år gik Twitter lige pludselig fuldstændig amok. Der var 50% flere danske tweets om dagen. Da vi kiggede nærmere på tallene, så vi, at MTV havde lanceret en konkurrence om hvem der er den mest lækre stjerne med #mtvhottest. På verdensplan nåede konkurrencen op på 150 millioner tweets, hvoraf den danske andel udgjorde ca. 360.000 i en kort periode i juli-august. På denne interaktive graf kan man se, hvordan hashtagget spredte sig verden over. Vinderen blev i øvrigt One Direction, efterfulgt af Justin Bieber og Lady Gaga.

Musik er i det hele taget rigtig populært på Twitter. Det så vi i forbindelse med Roskilde Festival, Distortion og Melodi Grand Prix. Under Melodi Grand Prix blev der således sat dansk rekord i antallet af tweets. Her nåede Twitter-strømmen op på 2.300 TPH – tweets per hour – under udsendelsen.

Twitter er blevet populært blandt politikere og mediefolk, hvilket ses på stigningen i antallet af tweets med #dkpol, som er fordoblet siden sidste år, hvis man ser på det samlede antal tweets i både juli og august måned. Aftenen før ministerrokaden d. 9. august var der mellem klokken 22 og 24 næsten 500 tweets med dette hashtag med rygter om rokaden.

dkpol.rokade.august-2013

Tjek selv hvor mange tweets dit favorit-hashtag har fået de sidste 24 timer: http://overskrift.dk/hashtag/dkpol (skift dkpol ud med et andet hashtag)

Se også dagens mest populære hashtags samt top 500 over danskere på Twitter.

Overskrift.dk tracker dansk online-indhold, bl.a. over 150.000 danske internetmedier, 65.000 danske blogs samt sociale medier som Twitter, Facebook og Instagram.