Hashtag – hvad betyder det og hvor kommer det fra

Jeg blev forleden interviewet til et indslag i DR1 TV-Avisen om Twitter og hashtags.

 

Stefan-DR-Hashtag

Stefan Bøgh-Andersen fra DR1 indslag om hashtag

Vinklen i indslaget var mest om selve “#” hashtag tegnet – pound, hashtag, havelåge eller hvad det nu hedder – og dens oprindelse, som åbenbart kan spores til Venedig og renæssancen. Se også beskrivelse af # hashtag hos f.eks. Wikipedia og Twitter.

I indslaget optræder i øvrigt også Tina Mellergaard (@tinamellergaard) fra Wh_oddjob med den skønne kommentar “Jeg bruger altid hashtags”.

Indslaget blev også taget op af radioprogrammet Monte Carlo på P3, som gjorde lidt sjov med Kim Bildsøes udtale af ordet Hashtag!

Vil man vide mere om # hashtag tegnet, så var der faktisk også TV indslag på DR2 tilbage i juni – Havelågen, der binder folk sammen – hvor sprogekspert Line Pedersen (@linep) fra Ordkløveren forklarer om tegnet og brugen på de sociale medier

LineP-hashtag-DR2

DR2 med Line Pedersen om hashtag tegnet #.

Som en gratis tjeneste er det på Overskrift.dk også muligt at få overblik over seneste anvendte hashtags på den danske del af Twitter, f.eks. med #dkpol tag’et.

– – – 0 – – –

Overskrift.dk har i ti år leveret Danmarks bedste sociale medie monitorerings tjeneste, Overblik. Overskrift.dk tracker danske internet medier samt social medier som blogs, fora, Twitter, Facebookog Instagram.

Stefan Bøgh-Andersen er direktør i overskrift.dk. Han træffes på info@overskrift.dk, på twitter som @nitoen – og på tlf: 22 15 82 28.