Topmøde om politisk kommunikation

Onsdag den 30. September afholdte Dansk Kommunikationsforening topmøde indenfor politisk kommunikation og Overskrift deltog selvfølgelig også. Dette skete i samarbejde med PrimeTime Kommunikation.

Med udgangspunkt i et stærkt hold af kommunikatører, journalister, ledere og beslutningstagere, der i det daglige arbejder med interessevaretagelse, var fundamentet lagt for en spændende dag med  forskellige indslag.

Overskrift valgte blandt andet at se på dataudtræk for #dkpol for et helt år. Hertil var fokus på hvilke tags der oftest blev brugt i sammenhæng med #dkpol. Endvidere var blikket rettet mod hvilke profiler, der har anvendte #dkpol mest og sidste men ikke mindst, hvilke #dkpol tweets, der opnåede flest re-tweets.

Fra perioden 31. august 2014 – 31. august 2015 twettede danskerne 25.168.751, hvoraf 7.459.896 benyttede mindst et hashtag. Ud af det samlede antal tweets, indeholdte 646.656 hashtaget #dkpol. Af disse var 366.119 originale tweets med #dkpol og 297.965 re-tweets med et #dkpol hashtag.

På top 3 over twitter hasttags i den givne periode fra august 2014-2015, lå dkpol på en sikker førsteplads med over 600.000 anvendte hasttags. Andenpladsen blev indtaget af fv15, efterfulgt af gameinsight på tredjepladsen.

Graf1

Et overraskelsesmoment lå i antal #dkpol tweets og hvem der var mest aktive i den givne periode. Her var der nemlig ingen politikere repræsenteret på top-10 listen.

dkpol-top-10-brugere

Dog opnåede Uffe Elbæk 199 #dkpol re-tweets med denne meddelse.

  Jyllands Posten opnåede at blive re-twettet flest gange med 222, med deres tweet om videnskabsminister Rasmus Elmelund. Anne Sophia Hermansen fulgte lige efter med 216 re-tweets og en kommentar til Lars Løkke.  

Læs mere om Overskrift, hvordan du lytter med Overblik og skriv dig op til et gratis prøveperiode her.


One Comments

Comments are closed.