Fra nul til over 6400 “shelfies” på 30 dage

Hvad er din favorit bog, som er blevet filmatiseret og hvilke bøger kan du huske fra din barndom? Det er blot to ud af 30 daglige udfordringer, som har fået hashtagget #septemberbøger til at gå fra nul til mere end 6.400 billeder på blot én måned.

De 30 udfordringer - en for hver septemberdag
De 30 udfordringer – en for hver septemberdag

Bag kampagnen #septemberbøger står Camilla Bøcher Roesen, som er bibliotekar på Ringsted Bibliotek og Johanne Zeuthen Larsen Bach, som varetager bibliotekets medier og kommunikation. Ideen bag er, at hver dag i september byder på en ny fotoudfordring, hvor omdrejningspunktet er bøger og brugerens egne oplevelser hermed. Inspirationen bag #septemberbøger, kommer fra de almenkendte udfordringer, som florerer på Instagram. Her så Camilla og Johanne en mulighed for, at lave en fotoudfordring, hvor netop deres erhverv kom i fokus.

De to kollegaer udarbejdede en liste med mulige udfordringer, og udvalgte de 30 bedste – én udfordring til hver dag i september. Det eneste kriterie for udfordringerne var, at de skulle kunne laves på biblioteket. Og der er ingen tvivl om, at kampagnen er gået viralt. Alene hashtagget #septemberbøger er blevet brugt på mere end 6.400 billeder bare i september 2016. Og hos Ringsted Bibliotek har man i løbet af september, også kunne se en udvikling i antal følgere på deres Instagram profil.

Den øgede opmærksomhed som vi har fået, har blot været en sidegevinst. Det reelle mål med kampagnen, er at samle bibliotekerne til lave en fælles indsats på de sociale medier, understreger Camilla Bøcher Roesen.

Idéen bag kampagnen opstod spontant mellem de to kollegaer. Og selve arbejdsindsatsen bag det landsdækkende initiativ har været meget overskuelig. Trods dét, har Camilla og Johanne gjort sig nogle klare overvejelser omkring valget af hashtag.

Vi gjorde os nogle klare overvejelser omkring hashtagget #septemberbøger – forinden vi startede udfordringen op, undersøgt vi hvorvidt dette hashtag allerede var benyttet

Et succeskriterie for Camilla og Johanna var, at 10 biblioteker ville hoppe med på kampagnen, men da deltagerantallet nåede 50, stoppede de med at tælle. Det er ikke kun biblioteker, som er gået med – deltagere dækker ligeledes over lokaludvalg, Biblioteksvagten og kendte forfattere som Leonora Christina Skov der har taget udfordringen op på Instagram.

-oOo-

Overskrift.dk monitorerer til dagligt danske Instagram profiler som en del af online og social medie tjenesten Overblik. Herved kan man bl.a. opdage og finde anvendelsen af ovenstående hashtag brug på Instagram. Ligeledes kan du finde dig selv på top-listen over danske Instagram brugere.

I dag anvendes Overblik tjenesten af en lang række organisationer. Afprøv selv tjenesten gratis i 14 dage, og se hvilken værdi det kan skabe for din organisation – sign up til prøveperioden her.


2 Comments

 • Tina Hansen

  18. november 2016

  Virkelig “sjov” udfordring og super hyggeligt at se nogen af de billeder der er blevet lagt op 🙂
  Jeg elsker selv at læse og det er super inspirerende at se hvad andre læser 😉

 • Kenneth Nielsen

  25. juni 2019

  Super indlæg

Comments are closed.