Onsdagsoverblik_oktober kommunalvalget 2017 kv17

Analyse af #kv17 – Oktober OnsdagsOverblik

På månedens første onsdag giver vi dig overblikket over, hvad der er sket på de digitale og sociale medier den foregående måned. Vi kalder det OnsdagsOverblikket! Hver måned vil der være en ny vinkel. Denne gang er vi dykket ned i, hvordan den digitale aktivitet for Kommunalvalget 2017 – kv17 – så ud i oktober måned.

Den 21. november 2017 er der Kommunalvalg, og valgkampens tegn begynder så småt at udmønte sig i form af valgplakater, der dukker op rundt omkring. Ifølge Danske Kommuner vil der være et rekordstort antal valgplakater i bybillederne, hvilket er en stigning i forhold til forrige kommunalvalg. Men det er ikke kun i den virkelige verden, vi ser en høj aktivitet. Kampen er allerede hård – også digitalt.

 

Peak i kv17 aktivitet

I takt med, at kommunalvalget 2017 nærmer sig, kan vi også se, at den digitale aktivitet generelt stiger. Der var et peak i aktiviteten omkring d. 9.-10. oktober, og igen fra 22. oktober begyndte den digitale aktivitet at stige. D. 29. oktober var der et fald i den digitale aktivitet, hvilket både kan skyldes, at det var en søndag, men måske også fordi partierne var ude og hænge valgplakater op.

kommunalvalg 2017 kv17

 

Twitter er den foretrukne kv17 – platform

Twitter er, måske ikke særligt overraskende, den platform, hvor der bliver postet mest om Kommunalvalget. Twitter udgør 38 % af den samlede digitale aktivitet. Der er også gang i Facebook, der står for 28 % af den samlede aktivitet. Men det er ikke kun de sociale medier, der skriver om Kommunalvalget. Der er nemlig 24 % af den samlede digitale aktivitet, der er foregået på hjemmesider, herunder nyhedsmedier.

kommunalvalg 2017 kv17

 

Kv17 i nyhedsmedierne

Kigger vi nærmere på de helt store nyhedsmedier, har TV2’s 8 regioner til sammen skrevet absolut flest digitale artikler om Kommunalvalget.

Aktive nyhedsmedier kv17 kommunalvalg 2017

 

Følg udviklingen for #kv17 her.


Vi har anvendt vores monitoreringtjeneste til at få oversigten over den digitale aktivitet i oktober for kv17. Data er trukket 1. november 2017.

Vil du overvåge kommunalvalget eller egne kampagner? Prøv vores tjeneste gratis i 14 dage og få den stærkeste dækning af det danske kildeunivers.