Say.dk – endnu en dansk digg-klon

Et dansk website kaldet Say.dk er netop gået i luften. Det er en dansk udgave af det populære amerikanske digg – en slags brugerstyret “avis” hvis brugerne selv anbefaler og indsender artikler samt stemmer om dem, så de mest populære kommer på “forsiden” af avisen.

Lidt sjovt synes jeg dog, at lave endnu en digg-klon, når nu der allerede findes en dansk digg-klon, endda på det mere oplagte domæne: digg.dk. Mon Danmark er stort nok til 2 digg-kloner? Det er det vel næppe?

Det er åbenbart en trend i tiden at lave danske kloner af populære amerikanske samarbejds-sites (co-creation, kollaboration, user-generated content … eller hva’ det nu hedder) – f.eks. også video-deling, hvor YouTube er blevet klonet af MitKlip, Bubblare.dk og åbenbart vil TV-2 nu også prøve (TV-2 pressemeddelelse).


5 Comments

 • Knut Nägele

  5. november 2006

  Hej Stefan

  Du har ret i, at det da ikke er sikkert at der plads til to diggs i Danmark.

  Til gengæld synes jeg der mere end nogensinde er brug for en slags nyhedsfilter i denne tid, hvor man knap kan se nyhederne for bare medier og blogs. Så jeg tror egentlig der er et stort behov, men folk skal bare vænne sig til at bruge digg-teknologien.

 • Pingback:say.dk - dansk digg Klon, er der plads til flere …?? « Kollaborativ

 • Pingback:Eksponering

 • BabyBusiness

  9. november 2006

  Jeg har også oprettet mig på Say.dk og vil helt sikkert bruge noget tid de næste par dage på at lege med sitet.
  Det er efter min mening en god idé, men nogle danske “nyhedsfiltre” men som der nævnes, er spørgsmålet om der er plads til 2? Jeg tror det..

 • mikkel raadsborg

  19. marts 2011

  Der erbogså en dansk reddit klon på detdit.dk

  Men ikke meget aktivitet og mest bare skøre billeder og videoer.. men det skyldes jo brugerskaren ligesom det gør med alle den slags sider

Comments are closed.