Danske blogs fordoblet på 3 måneder

Selvom blogging efterhånden har eksisteret i mange år, samt at en lille kerne af danskere har blogget i årevis, har det taget sin tid for “almindelige” danskere at tage blogging til sig.

Der har længe været blog-platforme hvor man nemt, hurtigt og gratis kan oprette sin egen weblog på nettet, særligt kendt er Googles Blogger og herhjemme var Smartlog tidligt ude med en stadig fremragende blog-platform. Senere dukker andre platforme op hvor blogging er en del af hele mixet, bla. Microsofts Spaces og det danske netværkssite Mingler.
Dertil kommer naturligvis muligheden for at installere blog-software under eget domænenavn for de mere IT-kyndige. Bla. er WordPress ualmindeligt populært (og ligetil skal jeg hilse at sige – Overskrifts Underskrift er selv WordPress baseret).

Det virker dog som om blogging først rigtigt er ved at blive almindeligt kendt da forskellige danske medier begyndte at stille gratis blogplatforme til rådighed her hen over sommeren og ind i efteråret 2006.

Det var vist UrbanBlog som lagde ud (i øvrigt baseret på en “multi-bruger” udgave af WordPress) og senere fulgte Ekstra Bladets EBBlog op. TV 2 havde lange haft en mobil-blog (såkaldt moblog), så man som bruger kunne indsende billeder taget med mobil-kamera og tilføje tekst – men skiftede nu til “almindelig” blog (dog med mange indlagte features). Som omtalt begyndte TV2 studieværter og medarbejdere at blogge (senest Hans Pilgaard, som apropos begyndte at blogge i går), samt fortælle i TV-udsendelserne, at de netop blogger. Det har åbenbart i den grad fået danskernes øjne op for weblogs og blogging.

I dag indeholder Overskrift.dk mere end 20.000 danske weblogs, hvilket er en fordobling på kun 3 måneder! Så blogging er endelig ved at bryde ud fra en snæver kreds til mere mainstream og vækstraterne i Danmark kan begynde at sammenligne sig med de udenlandske / internationale.

De mest anvendte blog-platforme for danskere er ifølge Overskrift.dk pt. :

Spaces5900
TV2 blog3600
Blogspot2300
Smartlog2200
Blogger.dk900
Ebblog800
UrbanBlog700
Webvenner600
BlogBar250

Hertil kommer så altså en lang række mindre blog-platforme og personlige blog-domæner.

Som sædvanligt skal jeg huske at nævne, at en del af disse blogs er “inaktive”, samt at i denne sammentælling er Arto’s nu 125.000(!) blogs ikke medtalt. Antallet af MSN Live Spaces er sandsynligvis er meget større (baseret på, at der er oprettet ca.300.000 danske spaces – dog ikke alle med aktiv blog-komponent). Mingler indeholder desuden nok også nogle tusinde danske blogs.