Gus Jensen – eller “LonelyGuy56”?

Stefan og jeg har netop IM’et lidt – Stefan prøvede at sende mig vink, men det forstår min GAIM klient desværre ikke. Det er nu heller ikke så interessant…

Vi sludrede om en blog – nærmere betegnet Gus Jensen’s blogavisen.dk. Gus er en invalidepensionist, der bor i sydhavnen og som igennem sine 56 somre bl.a. har været maskinist og “sejlet på de syv have”. Han er en forholdsvis ensidig tilhænger af tæsk, mener at ungdommen skal trække bukserne op, så man ikke kan se underbukserne. Christianiacyklerne skal ud af byen sammen med bilerne og han er iøvrigt ikke videre begejstret for noget som helst – hvis man skal dømme ud fra hans blog (andet end Richard Ragnvald og sig selv, trods sin påklædning). Hvorfor er han interessant?

Jo – for Gus Jensen har en skarp kant i alt hvad han skriver. Det giver som regel en lang række kommentarer. Stefan bemærkede, at han faktisk får “utroligt” mange kommentarer – det spage indhold taget i betragtning. Hvis diskussionen er ved at gå i stå, smider Gus lige en spydighed og et verbalt håndkantslag på bålet. Er han ægte?

Gus kunne godt være ægte – men vi tvivler ærligt talt. Hvorfor? Han er simpelthen for velformuleret!

Stefan: “Der bor måske en rigtig journalist inde i ham?” Vi undskylder overfor dig, Gus, hvis du rent faktisk blogger fra husvognen “Lonely rider” i sydhavnen og hvis vi herover har beskrevet dig som en dårligt klædt karikatur, men vi har altså en mistanke om at du er et viralt produkt af avisen.dk.


14 Comments

 • Stefan

  24. november 2006

  Ja, med lonelygirl15 i mente er det vel bare et spørgsmål om tid før den slags blanding af virkelighed og fiktion også afprøves i Danmark.

  Men jeg kan stadig ikke finde ud af om Gus er go’ nok eller bare rigtigt godt “lavet”. Er det en del af et viralt marketings-koncept (The Blair Witch Project)? Eller i stil med Boras som også udvisker grænsen mellem virkelighed og fiktion.

  Hvis Gus er god nok, har du min undskyldning, og hvis det bare er et hoax – ja, så er det ret godt lavet …..

 • Jesper

  24. november 2006

  Det er en interessant tanke at det skulle være et viralt mediestunt, og hvis man læser lidt i teksten, så er der nogle ting, der falder øjnene som enten mærkelige formuleringer eller direkte vås. Et eksempel på dette er fra indlægget “Så giv ungdommen et spark bagi”:

  “Den [ungdommen] kan jo ikke finde ud af andet end at sidde med de der empetre-afspillere”

  Øehm – uanset hvor meget man har boet i sydhavnen og hvor indavlet ama’rkansk man er, så nægter jeg simpelthen at tro på, at det er nogen i det danske land, der ikke ved, hvad en MP3-afspiller er. Derudover bærer bloggen præg af, at der er lavet stavekontrol på teksten, men alligevel er der smuttet nogle ord igennem – ord der virker kunstigt plantede i teksten for at understrege Gus’ sydhavnske tilhørsforhold. Et eksempel på dette er:

  “Desværre viser statestekkerne at vi bliver flere ældre mennesker, som er afhængige af hjælp fra de små ungdomsårgange.”

  Linien virker tekstuelt velformet – bortset fra ordet “statestekkerne” … som om virker meget kunstigt ama’rkansk.

 • Lisa

  24. november 2006

  Jeg har ikke læst Gus, men kom lige til at tænke på salgsbloggen… kan I huske den?

  M.h.t. Gus – når først man har fået mistanken om uægtheden, er der så noget ved at læse den?
  Er bloggen værd at læse?

 • Jesper Lund Stocholm

  24. november 2006

  I det hele taget er bloggen ikke sjov. Det virker som om, at man har forsøgt at lave en efterligning af Monkey Business’ indslag om Græker-Kaj, som kørte henover foråret og sommeren i år. Til forskel fra Gus’ blog, så var indslagene med Kaj faktisk relativt morsomme, hvorimod Gus’ blog er omtrent lige så interessant som at overhøre samtaler ved et bord på en tilrøget bodega i Hvidovre.

 • Stefan

  24. november 2006

  Ja, Salgsbloggen ovre på Smartlog det var jo en go’ griner: “Husk lige at tage jeres brugte kaffekopper med efter endt vagt” eller klassikeren “Hvordan man ‘lukker’ en kunde” !! Fantastisk. Og så var det jo åbenbart den skinbarlige virkelighed (som imiterede kunsten)!

  Jeg  kommer også til at tænke på det seneste eksempel i den danske blogosfære om “alternativ virkelighed” (eller tyveri, om man vil), hvor en blogger stjal indlæg fra en anden blogger (rub og stub med familieforhold osv.), som bl.a. beskrevet hos bl.a. Elmose. Dejligt postmoderne med denne sammenblanding af “virkeligheder”.

 • John D.

  26. november 2006

  Til Lisa: Jeg synes helt klart, at Gus’ indlæg er værd at læse. De er hamrende langt ude, og man kan tvivle på, om han er en ægte person. Men underholdningsværdien er høj, og han er allerede ved at blive kult. Måske er han, som Stefan nævner, ved at udviske grænserne mellem fiktion og virkelighed. For hvad er sandt og hvad er falskt, i det han skriver? Jeg følger i hvert fald med i alle hans indlæg og morer mig kosteligt. Det er også sjovt at læse alle de mavesure mennesker, som går direkte i flæsket på “stakkels” Gus og sviner ham til med hårde blog-kommentarer. For det viser vel for alvor, hvem der er langt ude…

 • AndersensBlog

  29. november 2006

  Hvad der er mere spøjst ved Gus Jensen er, han ved ikke hvad en MP3-Afspiller er. Men dog har han to monitors siddende på hans skrivebord. Han bruger vist heller ikke Windows som man ellers ville forvente af en mand der ikke ved hvad en MP3-Afspiller er.

  Det handler ikke om at man vil i “flæsket” på ham. Men det er nu efterhånden mere et spørgsmål om at man ikke gider holdes for nar.

  Gus Jensen har hver en mulighed for at vise at han er ægte. Men det er ikke sket — Man må forvente at en flittigt skrivende mand som Gus Jensen har et aktivt repetoire andre steder også?

  Der er ingen spor af ham overhovedet… Det er som om han pludseligt er opstået.. Besynderligt?

 • Stefan

  29. november 2006

  Der er også andre som nu er begyndt at tvivle på Gus Jensen:

  Tveskov vil ha’ ham “for president”, Classy mener det er Peter Svarre som er inden i Gus, mens Anne Pihl Rasmussen (fra Avisen sjovt nok!) mener Gus er Gud.

 • Molle

  29. november 2006

  Den blog stinker da langt væk af at være en fake. Kan slet ikke forstå, at I er i tvivl. Allerede ved første øjekast bliver man mistænksom. Ignorer dem dog!

  Lonely rider… Hah

 • Nendis Yffehom Kribn

  13. december 2006

  Se den oprindelige afsløring af “Gus Jensens sande identet” her, og få et kvalificeret bud på, hvem der står bag løjerne …
  http://avisen.dk/blogs/nendisyffehom/Gus-Jensens-sande-identitet-031206.aspx

 • Pingback:Overskrifts underskrift » Gus Jensen spinner videre

 • Pingback:Overskrifts underskrift » Den dumme blondine fra Tips blogger

 • Pingback:Overskrifts underskrift » Uautentisk blogging

 • Donny

  2. juni 2010

  Underbart information jag älskar denna webbplats hålla uppe den god arbete!
  ;

Comments are closed.