Danske politikere opdager YouTube som platform

TV2 har i dag en historie om hvordan Socialdemokratiet går på YouTube: det er folketingskandidat fra Vejle, Tobias Gräs, der har indspillet en 1-minut lang video om sin politik. Politikerne må selvfølgelig ud blandt folk, hvor de befinder sig, og det er jo så bl.a. de unge som “hænger ud” på nettet, hvorfor danske politikere er ved at få øjnene op for at det er på nettet man kan komme i tale med potentielle vælgere.

Ovre på Dansk-Politik: har de også opdaget videoen og spørger bla. ” hvad sker der med den der balkanmusik ?” Men er fair nok til også at sige ideen er god og al begyndelse er jo svær!Jeg mindes iøvrigt at have set at også De Radikale forsøger sig på YouTube, endda ligefrem på adressen http://www.youtube.com/radikale.
De Radikale forsøger sig også med andre net-baserede medier, bl.a. en kombineret podcast / Flickr lyd/billede show fra et gruppemøde inden sommerferien, så de er da igang med at afprøve mulighederne for net-medier. Jeg er ikke så velbevandret udi YouTube, så det kan være der også er andre danske politikere som forsøger sig med det? Kender du nogen?

I USA er de selvfølgelig langt mere fremme med at anvende Internettet som politisk platform. Lisbeth Klastrup henledte f.eks. min opmærksomhed på websitet TechPresident, som følger hvordan de amerikanske præsidentkandidater anvender nettet: “How the candidates are using the web, and how the webis using them“. Og det er altså på de forskellige social netværk sitets som Facebook, MySpace og YouTube kampen står. Det skal da lige nævnes at Barack Obama pt. fører på YouTube med ikke mindre end 2,5 millioner YouTube “views” (og iøvrigt har ikke færre end 150.000 “venner” på MySpace!)