APML – dine interesser kogt ned i en fil

APML diagramGår tingene som APML (Attention Profiling Mark-up Language) projektet vil have, kommer vi til at kunne fortælle maskiner og andre mennesker om vores interesseprofil i APML format. Din nuværende liste af feeds kan tolkes som dine interesser, og vil typisk kunne transporteres mellem feedreaders i OPML format.

Hos APML-folket tænker man bredere, og vil gerne bl.a. gerne bruge dine IM samtaler, e-mails og browser historik til at præcisere dine interesser. Del din APML-fil, og nyhedssites kan bruge den til at frafiltrere uinteressante nyheder. APML filen beskriver en rangordnet liste af dine interesser.

The Copenhagen Project er (som nævnt forleden) netop ude efter måder at skabe overblik over den voksende nyhedsstrøm – måske APML bliver et element i den mission.

Den første værktøjsleverandør engagd.com, har meldt sig under fanerne og er (snart) klar til at levere APML til dig, hvis du vil aflevere din “lifestream” til dem i RSS format. APML projektet består bl.a. af et par af de kvikke hoveder der tidligere på året lancerede Particls.