EL: send dine personlige mails til justitsministeren

Så er det jo idag at Enhedslisten opfordrer alle til at sende sine personlige mails med CC til justitsministeren (jm@jm.dk).

Det er en en-dags aktion som EL har sat i søen som en protest mod den nye lovgivning om logning af elektronisk kommunikation. EL mener – med rette synes jeg – at det er en helt unødvendig indtrængen på vores privatliv. Terrorister? Ja, de skal da nok finde ud af at kommunikere udenom denne overvågning.

Jeg synes dog det er lidt sjovt, at det er gamle kommunister og andet sammenrend på venstrefløjen som pludselig er forkæmpere for “den personlige frihed”. Hvor er et parti som Venstre henne i denne debat? Jeg kan forstå at et gammelt ordensmagt-parti som Konservative er med til at indføre en sådan lov, men hvad er Venstres rolle i denne friheds-berøvelse?


2 Comments

 • Bo

  24. september 2007

  Tak for reminderen. Havde glemt, at det var i dag.

 • Jens Ulrik

  24. september 2007

  Området viser sig desværre lidt for vigtig til at kunne håndteres af politikere. Terror skal da bekæmpes, men hvis man mener at man kan forsvare sig mod missilangreb med en sindsygt dyr sløv lommekniv der ikke kan foldes sammen (som det nuværende indgreb retteligt kan beskrives), er man på vildspor.

  Prosa’s polippix-CD er et godt eksempel på at man altså ikke behøver være mester-hacker for at omgå denne overvågning, der koster skattebetalere, ISP’er og teleselskaber dyrt.

  Hvis man nu kunne påvise at metoden rent faktisk gjorde en sikkerhedsmæssig forskel, ville flere måske være tilbøjelige til at acceptere indtrængen på private enemærker, men de nuværende tiltag ligner altså mest at politisk teaterstykke uden indhold.

Comments are closed.