Geo-information anvendes i valgkampen

Journalisten Jesper Ishøj interesserer sig for hvorledes geografisk information, GIS og data kan anvendes i journalistik. Faktisk så meget at han for nogle få uger siden oprettede siden egen blog, GeoJournalistik, udelukkende om koblingen mellem geo-information og journalistik.

Jeg synes selv det må være oplagt i valgkampen at anvende online interaktive kort til at illustrere forskellige aspekter ved valget. Og det er netop har Jesper har gjortTV2 / Fyns valgsektion, hvor det er muligt bl.a. at se hvor de fynske politkere er populære og hvor de fik personlige stemmer ved valget i 2005.

Her f.eks. et udsnit fra Niels Helveg Petersens profil:

valg-geo-fyn-helveg-2.png

Der er endda mulighed for at zoome ind og ud, og køre musen over kommuner og områder for at gå i detalje, som det også kendes fra Google Maps.
Eller mulighed for at dykke ned i information om hvor partierne var størst ved sidste valg:

valg-geo-fyn-2.png

Tak til Søren Johannessen, Microformats.dk for tip.

Og, husk man på overskrift.dk/politik bl.a. kan følge hvad politikerne siger så’n næsten LIGE NU via deres weblogs.


One Comments

Comments are closed.