Bibliotekerne ser på Ting – gniT

Århus og Københavns  biblioteker har taget hul på “Ting“, som skal “danne grundlaget for informationsformidling i bibliotekssektoren fremover”, bl.a.en aggregering (“databrønd“) af informationsressourcer, som så stilles til rådighed igen via API’er.

Der er også en TING Facebook gruppe man kan deltage i.

Forleden beskrev Morten Gade på Kommunikationsforum om de danske Web 2.0 flops, hvor særligt bibliotekernes mange Web 2.0 initiativer fik hug. Er Ting bare en endnu en af disse initiativer, eller er der mere gods i Ting projektet?


2 Comments

 • Thor Dekov Buur

  31. oktober 2008

  Projektet er i opstartsfasen og bibliotekerne i Århus og København er meget dedikerede til opgaven. Vi vil noget andet og mere end den formidling vi i dag ser på bibliotekernes hjemmesider. Så hold øje med gnit.dk, vi poster løbende om arbejdet.

 • Stefan Bøgh-Andersen

  31. oktober 2008

  Tak for input, Thor.
  Ja, det virker også som et mere robust “back-end” projekt med data-aggregering, end de tidligere mere Web 2.0-agtige Crowdsourcing projekter.

Comments are closed.