Gratis internet på vej(en)

Høje Tåstrup KommuneDu har måske kørt i bus eller tog og bemærket at der var trådløst Internet i luften, men hvis man ikke lige ved det kan det faktisk være at man går glip af gratis internet på vej ned ad gågaden i f.eks. Høje Tåstrup. Lige nu lanceres dette i Høje Tåstrup.

Lokale tilbud og informationer dukker op som startside og i toppen af browservinduet så længe du benytter Gratis Danmark-nettet. Startsiden er desuden informationsområde hvor lokalinformation, som f.eks. trafik, kommunalt eller anden geografisk bestemt information vil være at finde.

Gratis Danmark logoOverskrift.dk kaster i den sammenhæng links til indlæg fra danske bloggere ind i puljen – indledningsvis fra samtlige bloggere, men på kort sigt vil lokale bloggere og blogindlæg om området målrettes startsiden for alle der logger op den gratis forbindelse.

Synes du der mangler adgang fra et oplagt sted (hotzone), kan du give et praj her. Da startsiderne er rettet mod “indfødte” såvel som turister, skal man afgive nogle informationer om sig selv for at komme i gang.


4 Comments

 • Søren Sprogø

  18. november 2008

  Er der ikke noget med at der findes en form for geo-meta-tag, som man kan bruge til at fortælle hvor sin hjemmeside/blog “befinder” sig henne?

  Det ville da være ideelt at benytte til dette.

 • Jens Ulrik Lange

  18. november 2008

  Yep – det findes. Så vidt vides er det pt. på indlægsniveau og altså ikke en lokation for hele feedet der kan angives, men så meget desto mere relevant vil indlægget være. Pt. lader det til at geo-tagging af billeder er mere populært en geografisk tagging af blog-indlæg, så der mangler måske noget motivation før danske bloggere begynder på den slags.

  Tanken om at kunne finde lokalt relevante indlæg kunne sagtens være “alt indenfor x km fra koordinaterne y,z”. God tanke dér! Det kunne evt. kombineres med indlæg der omtaler postnumre og bynavne i kommunen.

  På sigt kunne man forestille sig en længere “matchliste” for hver lokation, så indlæg der nævner alt lokalrelevant som f.eks. lokalpolitikere, lokale virksomhedsnavne og meget andet kunne medtages. Idéer slubrer vi gerne i os 🙂

 • Søren Johannessen

  18. november 2008

  Hvis du kun ønsker et geo meta tag (din bopæl/ firma adresse) for alle dine sider i et hug – så kan du i et sted oppe i HEAD elementet i din (X)HTML benytte ICBM-metoden – syntaks her
  http://en.wikipedia.org/wiki/Geotagging#ICBM-method

  og de geografiske længde og breddegrader kan geocodes her —
  http://www.microformats.dk/kort/latlon/latlon.html
  under Google maps efter en søgning på en adresse kommer et koordinatsæt frem ind sæt disse i meta elementet oppe i HEAD

 • Andrew

  22. november 2008

  Man kan også bare følger en 500S bus fra Kokkedal, men det er svært at brug tastatur og køre samtidig.

Comments are closed.