Lokal leksikon om Silkeborg, Wiki baseret

Silkeborg er nu også gået Wiki-vejen og har oprettet et lokalt leksikon og opslagsværk, WikiSilkeborg,  med information om steder, bygninger, institutioner, foreninger, natur, begivenheder, personer m.m., som har tilknytning til Silkeborg Kommune.

Silkeborg er altså gået i samme retning som Helsingør (som omtalt i november 2008), som med deres Helsingør Leksikon, også er Wiki-baseret og åbnet for at inddrage brugerne og borgerne- i bedste crowdsourcing-stil. Det kan måske være at de to byer har startet en trend med Wiki-baserede lokalleksikon?

Bag WikiSilkeborg står, rent formelt, Silkeborg Lokalhistoriske Arkiv i samarbejde med Silkeborg Bibliotek, Silkeborg Museum og Midtjyllands Avis, men det er altså håbet og ideen at almindelige borgere med lokalkendskab til Silkeborg bidrager med at skrive og tilrette artikler.

Faktisk holder Organisationen Danske Arkiver (ODA) et heldagsseminar d. 26 marts som netop “sætter fokus på dialog mellem borger og institutioner, og udfordrer vores opfattelse af det traditionelle formidlingsbegreb” under navnet “Web 2.0 og kulturarven“.

Overskrift.dk: Silkeborg, Wiki