Medina runder 100.000 Twitter-fans

Medina er den danske musiker, der har bedst fat i danskerne på Twitter, og er ved at blive sit eget mediehus på tværs af Twitter, Instagram og Facebook, hvor hun når 100.000, 200.000 og 400.000 brugere.

 

Medina rundede onsdag eftermiddag et skarpt hjørne, da follower nr. 100.000 begyndt at følge hende på Twitter. Dermed er hun ubestridt den danske musiker med flest fans på Twitter. Medina slår som enkeltperson mega-virksomheder og verdensbrands som Mærsk og Lego og har 50% flere følgere end Volbeat, til trods for deres internationale karriere. Kun en håndfuld landsholdsspillere, computerspilfirmaer og tennisstjernen Wozniacki når flere fans.

Medina-Twitter-100K
Medinas Twitter-profil umiddelbart efter hun rundede det skarpe hjørne.

 

Tillige når Pop-dronningens popularitet rækker på tværs af en stribe sociale medier, som hun alle mestrer. Det interessante er, at vi længe har vidst at Facebook er et stort medie Danmark – nogle tal siger ca. 3. millioner danskere – men nu begynder de andre sociale medie platforme også at gøre sig gældende.

Mest overraskende er det, at den forholdsvis nye billeddelingstjeneste, Instagram, har tiltrukket så mange brugere på så kort tid. Instagram har selv lige været ude og meddele, at der nu er over 150 millioner brugere på verdensplan.

Hvor mange danske brugere som anvender tjenesten er dog svært at sætte tal på. En eksplosiv udvikling kan man dog bl.a. se af antallet af billeder taget ved Roskilde Festival: sidste år havde ca. 4.000 Instagram-billeder, mens der i år blev til en 10-dobling til 40.000 billeder.

Instagram raser Medina frem mod 200.000 følgere, som får indblik i hendes modesmag, rejser og møder med andre musikere og skuespillere, med næsten daglige billede-opdateringer.

Medina-Instagram-200KMedinas Instagram-profil med næsten 200.000 followers

 

Endeligt er Medina vanvittigt populær på Facebook, hvor sangerinden har rundet 431.000 følgere, der får billeder og korte historier direkte fra studiet og en forsmag på, hvad der er på vej musikmæssigt.

Medina-facebook-400K
Medinas Facebook-profil med over 400.000 fans.

 

Medina formår som få andre at være sit eget medie. Hun har med et tweet, et foto og en opdatering adgang til hhv. 100.000, 200.000 og 400.000 læsere. Det giver hende ikke blot en hel unik markedsføringskanal, når der skal sælges nye sange og billetter til koncerten. Det giver hende også mulighed for at sætte sin egen dagsorden som medierne ofte citerer fra – og dermed giver hende endnu større rækkevidde.

Samlet set er Medina et godt eksempel på en musiker, der med sine evner på de sociale medier i virkeligheden også er en trendsetter og et mediehus.

– – – 0 – – –

Overskrift.dk har i ti år leveret Danmarks bedste sociale medie monitorerings tjeneste, Overblik. Overskrift.dk tracker danske internet medier samt social medier som blogs, fora, Twitter, Facebookog Instagram.

Stefan Bøgh-Andersen er direktør i overskrift.dk. Han træffes på info@overskrift.dk, på twitter som @nitoen – og på tlf: 22 15 82 28.