Hashtag #kv13 trender på Twitter

Hashtagget #kv13 er den seneste tid eksploderet på Twitter. I Danmark er det kun #dkpol der tales mere end kommunalvalg, og den store brug viser, at der på Twitter er stor interesse for det kommende kommunalvalg.

Især i de seneste 14 dage har der været gang i #kv13 med et gennemsnit på over 500 tweets om dagen.

kv13-graf-12-11

Graf overantal #kv13 tweet den seneste måned

Især er der en del aktive politikere på Twitter, der ved at Twitter er overbefolket med journalister og derved forsøger at promovere sine politiske budskaber, inden vælgeren forhåbentlig sætter sit kryds den 19/11. Omtalen man som politiker kan generere ved hjælp af Twitter kan være uvurderlig. Til et kommunalvalg er det ikke mange stemmer der afgør, hvem der bliver valgt og hvem der sidder med sorteper og her kan Twitter muligvis sikre den sidste afgørende stemme.

Der kan være mange måder at sikre man som politiker positionerer sig bedst muligt på de sociale medier. Digital politisk rådgiver Benjamin Rud Elberth har hver eneste dag i snart lang tid, givet et tip til politikere om håndtering af online kampagner her op til kommunal- og regionsvalget. Han har samlet de bedste her: http://bit.ly/kv13tips. Bl.a handler det for politikere på Twitter om at bruge hashtags (på den rigtige måde), forsøg at få mange følgere og bruge professionel overvågning af de sociale medier.

Benjamin Rud Elberth fortæller bl.a.:

“Sociale medier flytter stemmer for de kandidater, der går professionelt til værks. Vi ser eksempler på kandidater der målrettet når deres kernemålgrupper med intelligent brug af Facebook, annoncering og budskaber, der går viralt. Den dygtige kandidat kommer til at høste stemmer via sociale medier i dette valg.”

I dag, d. 12/11, er den mest aktive Twitter-bruger er også den socialdemokratiske kommunalpolitiker, Erik Willumsgaard, der med 30 tweets bare i dag, suverænt indtager førstepladsen over de mest aktive kommunale-tweeps i Danmark.

kv13-mest-aktive-12-11

Mest aktive danske #kv13 twitter d. 12-11-2013

De mange tweets viser, at interessen blandt de danske Twitter-brugere er stigende. I går (11-11-2013) var den dag med allerflest #kv13-tweets med hele 684 og der ingen grund til at tro, at dette tal ikke skulle stige frem til valgaftenen om en uge. Den øgede eksponering kan give grobund for optimisme i forhold til valgdeltagelsen, der de senere år ikke har været imponerende.