Få snakker om #rv13 – Alle snakker om #kv13

Hashtag’et #rv13 får på ingen måde ligeså meget omtale på Twitter som #kv13. Twitter-brugerne snakker hele 14 gange så meget om #kv13. Faktisk tweetes der mere om lokalpolitisk kommunalvalg, da hashtaggene #KBHpol og #kvsyd er blevet omtalt noget oftere i måneden op til det kommende valg til kommunal- og regionsrådsvalg.

rv13-etc

Anvendelse af de tre hashtags #rv13, #kbhpol og #kvsyd, sidste 3 måneder op til valget

De seneste dage er #rv13 på vej frem, men der er lang vej til den omtale og interesse som #kv13 nyder på Twitter. Det er slående, at der er så lidt omtale af det kommende regionrådsvalg, da det som bekendt er regionerne der har ansvaret for sundhedsvæsenet og dermed skal tage hånd om politiske brandemner som brugerbetaling og ventelister. Alligevel opnår #rv13 meget ringe omtale og det eneste der har opnået nogen form for viral spredning i valgkampen, var da Sophie Hæstorp Andersen satte sig bag rattet i en taxa og lavede en “Jens Stoltenberg”.

#kv13 er Danmarks mest brugte hash-tag.

Det kniber for regionsrådspolitikerne at generere omtale, men det kniber slet ikke for de kommunale. I øjeblikket er #kv13 Danmarks mest brugte hashtag og dermed overhales den normale nr.1 #dkpol.

dkpol-k13-graf

Anvendelse af #dkpol hhv #kv13 hashtags de sidste 3 måneder op til valget

Bemærk det usædvanligt store brug af #dkpol d. 20/10, i forbindelse med Lars Løkke Rasmussens bilags-pressemøde.

DR’s store demokrati aften søndag d. 17/11, anvendte bl.a “eget” hashtag #drvalg, som da også blev anvendt ca. 2000 gange under udsendelsen, men op til denne dato har der ligeledes været godt gang i #kv13 og det ville ikke overraske, hvis der på valgdagen sættes ny rekord for, hvor mange omtaler #kv13 får. Overskrift.dk ønsker god valgaften, men lad være med at lægge billeder af jeres stemmeseddel på nettet. Det er åbenbart ulovligt.


One Comments

Comments are closed.