Radikale Venstre lancerer Web 2.0 platform, radikale.net

I forbindelse med Det Radikale Venstres landsmøde – som løber af stablen her i weekenden d. 15-16. september på Nyborg Strand – har partiet netop her til morgen launchet et helt nyt Web 2.0-agtigt website, radikale.net: “en social platform for alle – ikke bare medlemmer.”

RadikaleNet.png

Som Margrethe Vestager siger i pressemeddelelsen:

”Ideen med den sociale platform er, at både medlemmer og interesserede skal inddrages mere i selve politikudviklingen – og platformen er det radikale bud på et redskab for at opnå bedre politik, brugerdreven valgkamp og til at få engageret og aktiveret flere i det politiske”

Jeg synes det lyder som en rigtig spændende ide med en platform for politisk dialog på nettet, og altså ikke kun for medlemmer, men for os alle sammen. Det er måske lige præcis det der har manglet herhjemme hvor medlemstallet for partierne er for nedadgående (så vidt jeg ved?) og hvor man jo ikke mødes så meget mere i forsamlingshusene, men jo snarere her på nettet.

Udførelsen af “forsamlingshuset på nettet” er også ret godt udført vil jeg mene: man kan oprette sin egen profilside, hvor man altså løbende kan skrive indlæg i en slags blog, skabe relationer og netværk med andre brugere, deltage i diskussioner. Der anvendes også emner og endda “tags”, så man kan tag-surfe i tag-o-sfæren. Nåeh ja, og også Google Map mashup. Det er eneste der vist mangler er vist RSS-feeds, men mon ikke det kommer med tiden?

De Radikale er jo i forvejen en af frontløberne i dansk politik når det kommer til anvendelse af Sociale Medier (Social Software eller hvad det hedder) ved bl.a. at forsøge sig med YouTube, Flickr og endda en Radikal MySpace side! Det ser nu altså ud til at de Radikale – med amerikansk forbillede i f.eks. Howard Deans valgkampagne sidst – har skudt den danske politiske debat-platform milevidt fremad med bruger-inddragelse, co-creation, crowd-sourcing osv. for at fremme ideer og innovation i det politiske miljø. De kalder det selv en revolution af den politiske kommunikation på nettet – og det kan man vel godt give dem ret i.

Overskrift.dk søgninger: radikale.net, Web 2.0, Vestager


8 Comments

Comments are closed.