Ung 2.0 = Gammel 1.0?

I fredags blev der åbenbart afholdt en konference om “unge, kultur og biblioteket” under navnet “Ung 2.0”. Det ser ud til, at den danske biblioteks-verden er ved at få øjnene op for bruger-inddragelse, sociale medier, Web 2.0 og sån’t.

Ung2.0.png

Senere på måneden løber et andet seminar af stablen med titlen “Sociale teknologier i fremtidens bibliotek 2.0” arrangeret af Danmarks Bibliotekskole (seminaret er i øvrigt ledet af en god gammel bekendt af denne blog, Esben Fjord), hvor bl.a. bliver snakket om “bibliotikarer 2.0”.

Ser i øvrigt ud til at aktive Thomas Angermann er involveret i et nyt spændende projekt under navnet VoresBibliotek (åbner 1. oktober ifølge sitet) – dejligt at nogen er begyndt at anvende “Vores” begrebet i stedet for “Mit mit mit …“.

Gad vide om det der “2.0” mærkat ikke snart er ved at tage overhånden efter at Web 2.0 ligesom lagde ud. Siden har vi bl.a fået Tor Nørretranders Civilisation 2.0 (som på engelsk vist kommer til at hedde The Link Age), Mark Brigs Journalism 2.0, Kærlighed 2.0, Bibliotek 2.0, Danmark 2.0, Demokrati 2.0, og Tveskov kaldte den nye sociale platform radikale.net for Radikale 2.0. Vi har sågar også fået en Paraply 2.0. Fortsæt selv listen ….

Overskrift.dk søgning: VoresBibliotek, Overskrift.dk Tags: Web 2.0


6 Comments

 • Søren Johannessen

  18. september 2007

  Den sjoveste 2.0 betegnelse er nok det Anders Foghs spindoktorer sagde han skulle bruge “Velfærd 2.0” –

  Den er på linie med myten fra 80’erne da CD kom frem, at man kunne ridse og skære i samt ikke mindst smøre leverpostej på dem og de kunne stadigvæk afspilles

 • Stefan

  18. september 2007

  He he, tak for “Velfærd 2.0”, den havde jeg lige glemt.

 • Jens Hofman Hansen

  18. september 2007

  Yeps, bibliotekerne er ved at få øjnene op, men det går langsomt. Meget langsomt.

  En central service som Bibliotek.dk har jeg længe kæmpet for burde revitaliseres. Men Biblioteksstyrelsen satser stadig primært på at lade servicen være et bestillingssystem og ikke et dialog- eller inspirationssystem. Ærgerligt.

 • Stefan

  19. september 2007

  Ja, der var vist noget polemik omkring et bibliotek.dk møde hvor flere af de prominente biblioteks-folk offentligt frameldte sig mødet på forhånd.

  Men jeg synes nu altså biblioteker og bibliotikarer er ved at se “Web 2.0” lyset – en del biblioteker har blogs, bibliotikerer forsøger sig med RSS, billeddeling, Wiki osv via “23 ting” projektet osv.

  Se bare listen af Biblioteks-relaterede RSS feeds på Overskrift.dk:
  http://overskrift.dk/emne/3

 • Stefan

  19. september 2007

  På Bibliotek.dk er der nu oprettet en blog har jeg netop opdaget, ProfBlog: http://profblog.bibliotek.dk/
  som altså lægger op til dialog om udviklingen af Bibliotek.dk

  Altså som supplement til brugernes egen blog:
  http://blog.bibliotek.dk/

 • Pingback:Overskrifts underskrift » VoresBibliotek er nu … vores allesammens

Comments are closed.