Dansk politik – nu som web TV kanal

Dansk-politik.tv er netop gået i luften som en niche web TV kanal udelukkende om … ja, dansk politik.

Her kan man altså løbende finde og se nye (og gamle) TV-klip om og af danske politikere, hovedsageligt, hvis ikke alle – klip fundet på YouTube. Det er ikke kun de seneste indslag i forbindelse med valg-rygterne her i efteråret, men der er også fundet klip et år tilbage i tiden. I bedste Web 2.0 stil inviteres alle da også til at bidrage med videoer, så samlingen på nu 111 videoer skal nok vokse gevaldigt fremover.

Det er da en ret smart ide synes jeg at lave et niche Web TV kanal – her altså om dansk politik – da man jo sikkert kan tiltrække en ret stor læser / kigger / deltager – skare, da mange jo interesserer for sig politik, og da små kort video-klip ofte er nemmere at gå til end lange blog-tekster skal det da nok gå hen og blive et populært site.

Og så er det jo endnu et eksempel på hvordan “en masse medier” skubber tll “massemedier”. Hvorfor er der f.eks. ingen af de etablerede medier som har lavet en online TV kanal udelukkende om politik? Ja, der findes jo ganske vist EkstraBladet.tv, men her er ingen decideret politisk kanal, og videoer bliver så vidt jeg kan se udvalgt af en redaktion – ikke af brugerne? Men her er det altså en almindelig “net-borger” som ligger grunden til et YouTube-baseret TV-imperium?

Sitet er iøvrigt ikke at forveksle med det også udemærkede Dansk-Politik.dk, som er drevet af David Garby. Dansk-politik.tv er derimod drevet af Mikael Lemberg, som er socialdemokratisk politiker og blogger ovre på mikael-lemberg.dk.

Her er det så Mikael Lemberg som introducerer konceptet i old-school Mogens Lykketoft-stil med papir-lapper(!):

Dansk-politik.tv ser ud til (ifølge Google) at køre på et helt framework – ChannelMe.tv – hvor man altså nemt kan oprette sin egen niche web TV kanal. Så, hvad venter du på? Opret din egen TV kanal på nettet og lav en niche Web TV station.

Husk, du læste det først her på Overskrift.dk.

Overskrift.dk søgninger: Dansk Politik, YouTube. Tag: YouTube.


5 Comments

 • Hej Stefan!

  Tak for de rosende ord. Jeg tror også selv at konceptet kommer til at holde meget godt. Som med så mange andre gode ideer, kom denne her sig af at jeg selv sad og irriterede mig over at der manglede sådan et site. Det er jo aldrig noget dårligt udgangspunkt. 🙂

  Vedr. channelme.tv: Jeg forsøgte faktisk oprindeligt at bygge siden op omkring deres framework, men kom hurtigt fra det igen, da systemet var alt for ufleksibelt – og i øvrigt umuligt at oversætte til dansk. Så Dansk-Politik.TV er faktisk “bare” bygget på “gode gamle” WordPress. Det ændrer dog heldigvis ikke på at det er noget alle kan gøre 😉

 • Lars Jacobsen

  25. september 2007

  Sikkert fint initativ, men jeg synes det er grænsende til plagiat at tage nøjagtigt samme navn som en god og eksisterende blog.

  Vær dog lidt original – ellers kunne man fristes til at tro at siden kun er lave på grund af de (mange) google ads.

 • Jens Ulrik

  25. september 2007

  Jeg tænkte faktisk indledningsvis at det nok var samme personkreds der stod bag originalblog (http://dansk-politik.dk/) og tv-blog, men som læser/deltager er jeg egentlig ligeglad, så længe der føres en nogenlunde politisk neutral “redaktion”.

  Måske de to kunne finde nogle synergier, og feed’e hinandens indlæg?!?

 • Pingback:Stofa og TDC om fremtidens tv | oschlag.dk - ham med huen

 • Pingback:Faceblogger = Facebook + blogger | Overskrifts underskrift

Comments are closed.