Nye blogs: mere om blog bog-processer

Det er åbenbart populært at anvende weblogs til at delagtiggøre andre i skrive-processen omkring bøger.

Herhjemme har vi tidligere set eksempler så som Roman 60 Dage og webloggen bag Bogen om weblogs (som nævnt tidligere).

Nu er der så endnu en blog på banen under navnet Bogudviklingsbloggen, som er bloggen bag firmaet Bogudvikling, som vist er en slags bog-agent-mellemmand mellem forfatter og forlag.

For nu at blive i bog/blog-verdenen er det faktisk også Bogudvikling som har hjulpet med udgivelsen af blog-bogen Spacermaid – 1001 tårs tøsetanker, altså bogen som består af en række blog-indlæg fra Spacermaids hånd.


5 Comments

 • Suzette Larsen

  26. september 2007

  Hej (en eller anden)

  Blev overrasket over, at der i min mailbox var en besked om at der var blevet svaret på min blogkommentar i forbindelse med bloggen på Bogudvikling.dk … Er der en eller anden, der kan opklare dette for mig? Det virker som om kommentaren er blevet genereret automatisk? Er der en venlig sjæl som gider forklare mig det?
  Venlige hilsner
  Suzette Larsen
  Bogudvikling.dk

 • Jens Ulrik

  26. september 2007

  Jeg gætter på at der er tale om et såkaldt trackback. Det fikse begreb dækker og processen hvor der fra en anden blog (i dette tilfælde Overskrifts underskrift) linkes til det indlæg du har skrevet. Blogsystemet på Bogudviklingsblog får at vide, at nogen linker og tilføjer denne information som en kommentar på dit blogindlæg.

  Lige som når almindelige brugere kommenterer dit indlæg, “kommenterer” Overskrifts underskrift altså dit blogindlæg automatisk. På den måde kan du følge med når nogen kommenterer dit indlæg – om det sker i dit eget kommentarspor, eller som i dette tilfælde på en helt anden blog.

 • Stefan

  26. september 2007

  Hej Suzette,

  Jeg det går helt automatisk. Da jeg netop har skrevet et blog-indlæg og bl.a. linker til dit indlæg (En havfrue i kikkerten), fortæller min blog til din blog, at der ude i verdenen (altså min blog) er henvist til dit blog-indlæg.

  Lidt teknisk hedder det vist “trackback”.

 • Suzette Larsen

  9. oktober 2007

  Hej Stefan, hej Jens Ulrik,

  Tak skal I have. Men Stefan – nej, det har jeg ikke fået noget at vide om. Mystisk.

  mange hilsner
  Suzette

 • Suzette Larsen

  9. oktober 2007

  Hej Stefan,

  Soryy – jo, jeg HAR jo fået det at vide, det er jo dig, der har skrevet indlæget.
  🙂 Suzette

Comments are closed.