Bloggere tages alvorligt – lad os slå ned på dem

RSF-logo.gifComon citerede igår fra den årlige Worldwide Press Freedom Index, fra organisationen Journalister uden Grænser (Reporters without Borders – Reporters sans frontières, RSF).

Udover de desværre “sædvanlige” historier om forfølgelse af journalister i diktaturer (og andre “almindelige” lande!), med censur til følge, ser det nu til at bloggere er ved at blive taget serøst på linie med journalister på traditionelle medier, at man er blevet så bange for hvad de kan finde på at sige, så man følger med i de respektive blogosfærer for at at kunne slå ned på ytrings- og pressefriheden med censur og fængslinger(!) til følge.

Som analysen fra RSF bl.a siger:

Bloggers now threatened as much as journalists in traditional media

og

“More and more governments have realised that the Internet can play a key role in the fight for democracy and they are establishing new methods of censoring it. The governments of repressive countries are now targeting bloggers and online journalists as forcefully as journalists in the traditional media.”

En noget negativ baggrund, men det ser altså ud til at bloggere og blogging er på vej opad mht. troværdig og seriøsitet, altså på linie med mere traditionel journalistik?


One Comments

  • Søren Johannessen

    19. oktober 2007

    I USA er der tiltag til en lov der beskytter bloggere mod at udleverere deres kilder i stil med det der beskytter journalister. Dette betyder ikke at loven nødvendigvis bliver vedtaget, da

    The Bush administration sees it as carte blanche to leak government information without penalty, though.

    kilde: House passes federal journalist shield, includes bloggers

Comments are closed.