Twitter går grøn i sympati med protesterne i Iran

hele-iran-election-twitterHvis du anvender Twitter, har du sikkert lagt mærke til at mange har udskiftet deres profil-billede med en grøn udgave, og at man anvender #iranelection tag’et. (Her lidt om manden bag de grønne billeder)

Det er en del af en online-aktion, hvor Twitter brugerne kan vise deres sympati med protesterne i Iran – ved en enkelt 1-click operation på HelpIranElection. Twitter er i det hele taget et vigtigt element i protesterne i Iran, som omtalt på f.eks. Ingeniøren, Berlingske, Medieblogger (Lars K. Jensen), MediaWatchMads Kristensen, Virkeligheden og i USA mener Clay Shirky (kendt fra bl.a. bogen  “Here Comes Everybody”) at:

… this is it. The big one. This is the first revolution that has been catapulted onto a global stage and transformed by social media.

Her på Overskrift.dk følger og indsamler vi også indhold fra danske Twittere, så vi har hurtigt lavet en oversigt over Danske Twitter profil-billeder.  Forleden så profil billederne ‘almindelig’ ud:

twitter-profiler-normal

Men siden i går er der flere og flere grønne ‘sympati’ profil billeder:

twitter-profiler-green2

Der er selvfølgelig også holdningen at det er for nemt og intetsigende at vise sit “sociale engagement” ved bare at klikke på et link for dermed at vise sit Twitter profil billede i grønt. Lidt den samme diskussion som tilbage i efteråret 2007 ved oprørene i Burma, hvor nogle (danske) bloggere da deltog i online-hjælpen ved at indsætte en banner med teksten “Free Burma”. Nu er det så bare en “Free Iran” aktion via Twitter.

Man kan i øvrigt også anvende siderne med de danske Twitter profil billeder til at finde danske twittere man gerne vil følge. Hold musen hen over et billede for at få mere info, og klik på billedet for at hoppe videre til Twitter profilen.

Indlæg via Overskrift om Twitter og Iran,