Folkemødet 2023 – mød Overskrift

12 år efter det første folkemøde, omdannes Allinge endnu en gang til politisk festivalplads for Folkemødet i uge 24. Politikere bliver til DJ’s, interessevaretagere går i baren og debat og dialog styres med klippefast hånd i teltene omkring festivalpladsen.

Mød Overskrift på Folkemødet

Partner hos Overskrift, Stefan Bøgh-Andersen, er på havnen alle dage under folkemødet og hvis du ikke selv støder ind i ham, skal du bare skrive til ham på Twitter eller LinkedIn for at få en sludder. Om du har brug for et godt råd til din digitale mediemonitorering eller bare en snak, er Stefan leveringsdygtig.

Hashtags – for dem der stadig bruger den slags

Den praktiske værdi af hashtags under folkemødet er faldende. Du kan godt kategorisere indhold ved at bruge #fmdk i opslag, men vid at du i så fald ikke er alene, og at det blot placerer dit indlæg i et stort hav blandt mange andre. Anvend hellere et hashtag specifikt for emnet, f.eks. #sundpol (hvis du skriver om sundhedspolitik), #dkgreen (om klima) eller #dkmedier (danske medier).  Vær opmærksom på anbefalingerne for brug af hashtags på platformen du anvender. Anbefalingerne svinger fra at bruge nul hashtags, til at bruge så mange som overhovedet muligt – alt efter platform.

SoMe-dødssynden: Hvis du bruger #fm eller #fm23 taler du til hele verdens Football Manager-spillere, og ikke til folkemødets digitale debatører. De vil til gengæld nok kluk-fnise lidt over, at du nok er den sidste der har forstået dette. Det har været sagt hvert år siden det første folkemøde, og det begynder altså at blive mere end pinligt at fejl-tagge. Så hellere helt lade være.

Folkemødet digitalt

Folkemødet drejer sig først og fremmest om at være til stede og mødes – helt og aldeles fysisk. Den, til tider, belastede dækning af mobildata i Allinge gør det da også relevant at have uploadet videomateriale hjemmefra. Det er i hvert fald optimistisk at håbe på, at du kan streame eller uploade længere videosekvenser under folkemødet via mobilnettet. Professionelle kommunikatører har over de sidste mange år erfaret at det ligeledes skal være meget stramt planlagt og styret, hvis I skal forvente at producere OG udkomme med nyt indhold under selve folkemødet.

Andre gode råd til folkemøde-kommunikatøren

  • Husk ekstra strøm til din telefon (en eller flere powerbanks)
  • Hav din LinkedIn-profil opdateret
  • Forbered dig på hvem du vil hilse på (og måske endda linke op med på LinkedIn)
  • Find selv flere gode råd – f.eks. fra listen over blog-posts og podcasts hos Elberth.dk – fritekst-søg på folkemødet

Vel mødt i Allinge! Vi ses